miercuri, 1 aprilie 2015

100 de ani de cercetasie in Romania




Muzeul de Istorie Dambovita


Targoviste


2 aprilie - 15 mai 2015






   Joi, 2 aprilie 2015, ora 11:30, la Muzeul de Istorie din Târgovişte va avea loc vernisajul expoziţiei temporare 100 de ani de cercetăşie în România, 25 de ani de la reînfiinţarea cercetăşiei în România, expoziţie realizată cu sprijinul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României – prin Centrul Local Savant Gheorghe Munteanu – Murgoci Bucureşti şi Asociaţia Cultural Ştiinţifică In Memoriam Gheorghe Munteanu – Murgoci Ploieşti.
    Expoziţia va cuprinde uniforme de cercetaşi, fotografii document, însemne şi brevete, legitimaţii şi jurnale, cărţi, broşuri şi regulamente, dar şi o prezentare power-point a celor 100 de ani de cercetăşie în România.

    Organizaţia Naţională Cercetaşii României şi-a propus, încă de la începuturi , o educaţie completă, dusă în mijlocul naturii. O adevărată "şcoală de împuternicire” aşa cum a fost ea caracterizată de cei care i-au definit ţelurile, Gheorghe D. Mugur şi prof. Gheorghe Munteanu-Murgoci, şcoală fără catedre şi fără bănci, fiind şi astăzi o latură importantă a educaţiei non-formale (Alex Stoian).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu