vineri, 13 martie 2015

Virtuțile - desen și obiect




Arta plastică contemporană românească


Ovidiu Simionescu


Muzeul Național al Țăranului Român, București


25 martie - 19 aprilie 2015





    Muzeul Național al Țăranului Român vă invită la expoziția Virtuțile – desen și obiect a artistului Ovidiu Simionescu, în cadrul seriei Portret / Atelier, la Sala Irina Nicolau, vernisaj 25 martie 2015, ora 18:00.
    Expoziția va fi deschisă în perioada 25 martie – 19 aprilie 2015, de marți până duminică, orele 10:00 – 18:00, intrarea liberă

cruce copil / cruce floare / cruce zbor / cruce stâlp / semn – virtute / străvezime – văzduh

    Întâlnirea cu Ovidiu Simionescu obligă la un dialog al tăcerii conținute în forța obiectului, desenului, sculpturii, pe care le face cu discreția și modestia unui inițiat adevărat.
Este o plimbare tăcută prin lumea simbolurilor, transformate în semne personale, recăpătând identitatea începuturilor, o stare poetică dublată de o bună cunoaștere, aceea în adâncimea lucrurilor, stărilor .
    Dacă putem vorbi de un corp viu al obiectelor, acesta este și cel al crucilor lui Ovidiu Simionescu. Ele pulsează, irump cu o putere discretă dezvăluind în același timp tensiunea luminoasă a semnului. Obiectul devenit însemn îți dezvăluie un adevăr simplu: transformă materia în prezență și leagă omul de imaginea și trăirea hristică.
   Crucile sunt transfigurate și amprentate, precum primul semn ale lumii creștine — vehicul pentru mântuire, pline de o iradiere care umple și păstrează sensul credinței. Indiferent de mărime, prin semne discret incizate sau reliefate, ele trimit într-o manieră esențializată la trupul lui Hristos.

Curator: Lila Passima
Partener: Librăria Bizantină

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu