vineri, 27 martie 2015

Spovedanie și Euharistie. Mărturii de artă creștină din Episcopia Tulcii




Complexul National Muzeal ASTRA


Casa Artelor, Sibiu


2 aprilie - 4 mai 2015





    Expoziția Spovedanie și Euharistie. Mărturii de artă creștină din Episcopia Tulcii este cel mai important parteneriat cultural-religios încheiat între Tulcea și Sibiu în ultimii ani, dar şi cea mai mare expoziţie de icoane şi obiecte de cult găzduită de Complexul Naţional Muzeal ASTRA.


   Pentru expoziție au fost selectate peste 200 de obiecte bisericești, cum ar fi, de exemplu, icoane pictate pe lemn sau icoane ferecate datate începând din secolul al XVIII-lea până în prima jumătate a secolului al XX-lea.


   Exponatele sunt de dimensiuni mari şi provin din spaţiul cultural românesc, grecesc şi rusesc. Ele reprezintă obiecte de cult de care slujitorii Sfintelor Altare se folosesc pentru oficierea Sfintelor Taine a Spovedaniei și a Euharistiei.
    R emarcăm prezența a numeroase potire, discuri, steluțe, copii, lingurițe, truse pentru păstrarea Sfintei Împărtășanii, antimise, pistornice, cruci, chivote, veșminte preoțești, acoperăminte pentru Sfintele Vase, ferecături metalice și cărți de cult.


    Expoziția va putea fi vizitată la Casa Artelor (Piața Mică, nr. 21), în perioada 2 aprilie - 4 mai 2015, având program de vizitare de marți până duminică între orele 9.00 – 17.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu