luni, 16 februarie 2015

Targul Mierii




Casa de Cultura, Campina


editia a X-a, 20-22 februarie 2015






   Pentru trei zile, Câmpina devine cel mai dulce loc din România!
   Asociația Apicolă Valea Prahovei, membră a federației ROMAPIS, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Câmpina, cu sprijinul Centrului Judetean de Cultură, al Consiliului Județean Prahova, cu sponsorizarea FILEOMERA și LEM’S - Înfrumusețează casele românilor, organizează a zecea ediţie a Târgului Mierii.
    Manifestarea se va desfăşura la Câmpina în zilele de 20,21,22 februarie, pe o suprafaţă de cca. 3.000 mp, fiind găzduită de Casa Tineretului.
    Târgul Mierii adună cei mai pricepuţi apicultori din ţară, dar și din Bulgaria, Republica Moldova şi Serbia.
    La Târgul Mierii 2015 vor fi expuse peste 20 de sortimente de miere, de la miere de salcâm, polifloră, tei până la sortimente rare ca cea de sânziene, pădure sau pomi fructiferi precum şi zeci de alte produse apicole: faguri cu miere, miere cu nuci, cu scorţişoară sau cu cătină, siropuri cu miere, polen, propolis etc.
    La cea de-a zecea ediţie a Târgului Mierii, organizatorii au pregătit multe surprize. Vizitatorii sunt provocaţi să-şi dovedească curajul şi creativitatea dacă vor să dobândească premiile atractive puse la bătaie. Pe lângă concursurile tradiţionale desfăşurate în cadrul fiecărei ediţii, anul acesta au fost introduse încă trei: "Cel mai dulce cuplu”, "Cel mai curajos vizitator” şi "Concursul de prăjituri sincere cu miere”.
    De asemenea va fi pus la dispoziţia vizitatorilor catalogul Târgului Mierii 2015 ce cuprinde o secţiune legată de monografia oraşului Câmpina, dar şi cea a judeţului Prahova, curiozităţi despre albine şi reţete cu miere.
Detalii găsiți pe

***Centrul De Cultura Prahova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu