vineri, 27 februarie 2015

Cafeneaua de știință




De ce am ales știința


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București


2 martie 2015





    Luni, 2 martie 2015, între 19.00 – 21.00, Radio Romania Cultural vă invită la cea de-a doua ediţie din 2015 a Cafenelei de ştiinţă.
   Transmisie in direct din libraria noastră. Puteți asculta si pe 101,3 fm şi on line, audio și video, pe www.radioromaniacultural.ro

Temă: De ce am ales ştiinţa

   Din pasiune, credem noi, convinși fiind că, dincolo de alte motivații personale, pasiunea și curiozitatea sunt argumentele celor care aleg o carieră în știință.
   La Cafeneaua de știință din 2 martie vă oferim argumentele celor care au , deja, o carieră în știință, ale celor care se pregătesc să pornească pe acest drum dar și ale celor care-i inspiră și îi îndrumă pe învățăcei, adică:
   Profesorii Corina Vinț, directorul Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti și Mustafa Oz, directorul Liceului Teoretic Internațional de Informatică București; dr. Ing Mircea Ignat, conducătorul și inițiatorul Centrului de Excelență pentru Iniţierea Tinerilor Olimpici în Cercetarea Ştiinţifică din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA și dr. ing. Wilhelm Kappel, directorul general al aceluiași institut.
    Alături, cei care au început, deja, să confirme: Cristian Dragomir și Alex Glonțaru, elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, echipa proiectului E-commerce platform - identificarea unor produse in timp scurt functie de caracteristici de la diferite firme prin soft adaptat la nivelul celularelor, echipă calificată în finala de la Olimpiada INTELL, Pitsburg, SUA , din luna mai, 2015.
    Apoi, Ana Maria Tudorache și Miruna Ojoga, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a IX-a, componentele echipei proiectului Medical Rehabilitation Monitoring - microsenzori și siste de microsenzori destinati procedurilor de reabilitare medicală a membrului superior.
   Și tot de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București - echipa Magnetic Bacteria - studiul biologic al bacteriei magnetice si aplicatii pentru microroboti elementari micromecano-magnetici - cu Elena Yuan și Sebastian Curpăn, clasa a IX-a, ”protagoniști”.
   Nu în cele din urmă, din nou de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti, Andrei Corbeanu și Luca Florescu, clasa a X-a, echipa Harvesting Cube - demonstrator de energie regenerabilă din mediul înconjurător - echipă calificată, și aceasta, în finala de la Olimpiada INTELL, Pitsburg, SUA, mai 2015.
    Și pentru că știința presupune dovezi, vă vom arăta și cîteva dintre acestea: Demonstratorul de Harvestin Cube, Mănușa cu senzori pentru procedurile de reabilitare medicală, Microsenzori și dispozitive de recuperarea energiei piezo sau electrostrictivi din elastomeri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu