miercuri, 7 ianuarie 2015

Exponatul lunii




Muzeul de Istorie Paul Paltanea


Muzeul Casa Cuza Voda, Galati


8- 31 ianuarie 2015





     Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi derulează şi în acest an, în cadrul Programului de valorificare a patrimoniului cultural naţional, proiectul expoziţional Exponatul lunii, proiect care vizează prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din colecţiile instituţiei.
     În luna ianuarie a.c., vizitatorii pot admira la Muzeul Casa Cuza Vodă, secţie a Muzeului de Istorie Paul Păltănea Galaţi, exponatul lunii: PUMNAL DE TIP LOBOJOVKA DESCOPERIT LA ROGOJENI, JUDEŢUL GALAŢI.
     Piesa expusă a fost descoperită în anii 1959-1960, în urma unor investigaţii pe care Muzeul de Istorie Galaţi le-a efectuat pe teritoriul comunei Rogojeni, în punctele Dealul Mic şi Dealul Mare, la înştiinţarea transmisă de localnicul Vasile Roaită. Pumnalul din bronz de la Rogojeni, poate fi încadrat morfologic în tipul Lobojovka, caracterizat prin lamă foliformă, cu peduncul şi nervură mediană, frumos patinat, de culoare verde închis.
      Micro-expoziţia, organizată de muzeograf Adrian Adamescu, poate fi vizitată în perioada 8 - 31 ianuarie 2015, de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu