sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Exponatul lunii




Muzeul Municipiului Dej


5 - 30 ianuarie 2015






    În anul 2015 Muzeul Municipal Dej aniversează 90 de ani de la înființare. Cu acest prilej va pregăti dejenilor iubitorilor de istorie, artă și tradiții mai multe proiecte interesante și atractive.
    Începând cu luna ianuarie 2015 în cadrul muzeului va fi prezentat "un obiect al fiecărei lunii”. Luni, 5 ianuarie, va fi prezentat Obiectul lunii ianuarie: fosile de mamut.
  Mamutul poate fi considerat un strămoș îndepărtat al elefantului actual. Fosilele descoperite până acum îl plasează în timp pe o scară largă, care cuprinde epocile geologice Pliocen, Pleistocen și Holocen, ceea ce arată capacitatea de adaptare a acestui mamifer. Totuși, undeva între 12.000 - 11.700 î.e.n. mamutul a dispărut ca specie, probabil datorită transformărilor climatice. Specialiștii nu au ajuns încă la o concluzie cu privire la cauzele care au produs extincția acestui animal.
    Resturile fosile de mamut expuse în Muzeul Municipal Dej au fost descoperite în zona exploatărilor de sare de pe teritoriul localității Nireș, aflată la 12 km de municipiul Dej.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu