miercuri, 21 ianuarie 2015

BiblioExpo




Colectia de arta a Bibliotecii Judetene George Baritiu Brasov


Biblioteca Nationala a Romaniei, Bucuresti


23 ianuarie 2015





    Vineri, 23 ianuarie 2015, de la ora 14:00, vă invităm la Biblioteca – mezanin, spaţiul BiblioExpo – la vernisajul expoziţiei Colecţii de artă ale Bibliotecii Judeţene George Bariţiu din Braşov – prima în cadrul proiectului BiblioExpo.
    Expoziția, pe care Biblioteca Judeţeană Brașov o propune publicului, este o selecție care pune în dialog teme, tehnici, materiale diverse și reunește 38 de tablouri semnate de artişti consacraţi şi amatori.
    Vernisajul este dublat de lansarea albumului de artă BiblioPinacoteca, editat de biblioteca brașoveană, în care sunt reproduse toate tablourile din patrimoniul acesteia, însoțite de biografiile artiștilor.
    Nu în ultimul rând, acest eveniment este completat de o expoziție cuprinzând producția editorială a bibliotecii între anii 2009-2014.
    Biblioteca Județeană George Barițiu din Brașov este depozitara unei bogate colecții de artă, de peste 200 de tablouri, constituită din donații ale artiștilor care și-au prezentat lucrările în spațiul expozițional al instituției, dar și din achiziții realizate de-a lungul timpului.
    Variată din punct de vedere estetic, colecția aduce laolaltă 78 de artiști consacrați şi pasionați/amatori.
    Iniţiat de Biblioteca Naţională a României, proiectul BiblioExpo îşi propune promovarea, la nivel naţional, a valorilor locale. În acest sens, instituţia noastră a deschis pentru biblioteci un spaţiu expoziţional în care acestea sunt invitate să prezinte valori ale culturii scrise și artistice reprezentative pentru comunitatea în care funcţionează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu