miercuri, 3 decembrie 2014

O Cană de Fericire




Inițiative de toată lauda


Rotaract Club, Oradea


5 - 22 decembrie 2014





   Proiectul a ajuns la ediţia a VI-a, cauza din acest an fiind dotarea camerei senzoriale pentru copiii cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea. Beneficiarii direcţi sunt copii cu deteriorări senzoriale severe sau probleme neurologice: Autism, ADHD, Sindromul Down, copii cu dificultăţi percepttuale sau disfuncţie de integrare senzorială precum şi copii cu dizabilităţi severe/profunde, utilizatori de scaun rulant care nu au activitate motorie grosieră.
   Misiunea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea este aceea de a asigura un mediu şcolar incluziv în care drepturile şi demnitatea copiilor/elevilor cu dizabilităţi să fie respectate. ”Realizăm recuperarea maximală posibilă a lor cu scopul integrării profesionale şi sociale. Chiar dacă sunt diferiţi, copii aceştia au aceleaşi nevoi sufleteşti ca şi noi, pentru că şi în ei există acea scânteie divină.”
   Viziunea care le dă impulsul şi îi ajută să meargă înainte este o lume în care barierele dintre oamenii sănătoşi şi cei cu dizabilităţi vor dispărea pentru totdeauna şi toţi vor avea şanse egale. Valorile în care cred şi îi definesc: egalitate, omenie, dragoste, speranţă, prietenie, educaţie, respect, ajutor, protecţie, demnitate.
    Fondurile generate de campania O Cană de Fericire, vor face posibilă amenajarea unei camere senzoriale, necesară unui astfel de centru, în special achiziţionarea unui pat senzorial. Camera senzorială este o locaţie care permite terapeuţilor desfăşurarea activităţilor care vor stimula simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, gustului, atingerii). Aceasta promovează activitatea intelectuală şi încurajează relaxarea în tiimpul stimulării simţurilor copilului, creşte concentrarea, vigilenţa, liniştea şi conştienţa generală asupra lumii înconjurătoare.
    Prin acest proiect susţinem şi Asociatia Pasi Impreuna care ajută copiii diagnosticaţi cu autism. Vom pune în vânzare tablouri realizate de ei prin diverse tehnici învăţate de la terapeuţi. Sumele strânse vor fi redirecţionate către asociaţie, pentru a fi folosite în sprijinirea activităţilor acestor copii.

Vă aşteptăm cu drag!
Rotaract Club Oradea

***via Erika Posmosanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu