miercuri, 17 decembrie 2014

Modelul medinian și islamul global




Lansare de carte


Christian Tamas


Muzeul Unirii, Iasi


20 decembrie 2014



Afis lansare Modelul medinian christian tamas

    În cadrul Festivalului Minorităților Naționale Împreună în Iași (19–20 decembrie 2014), organizat de Asociația Culturală Dionysos, Centrul Cultural Arab-Iași și Editura Ars Longa lansează volumul Modelul medinian și islamul global de Christian Tămaș, apărut recent la Editura Ars Longa.
    Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 decembrie 2014, ora 11.00, la Muzeul Unirii din Iași (str. Lăpușneanu, nr. 14).

christian-tamas

   "Clima se schimbă, resursele naturale scad, populația crește. Aceștia sunt factorii care vor determina în viitor pozițiile islamului față de Occident și ale Occidentului față de islam, în condițiile în care se prefigurează tot mai mult o nouă polarizare a lumii, de data aceasta nu pe criterii ideologice, ci, poate, mult mai grav, pe criterii economice, ceea ce va duce la adâncirea inegalităților între societățile umane și între membrii lor, fapt care va antrena o recrudescență a resentimentelor până și acolo unde acestea nu au existat decât în stare latentă. Și istoria se va repeta, iar religia și ideologiile vor deveni, poate, din nou argumente justificative ale unor conflicte de proporții, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori de-a lungul existenței zbuciumate a ființei umane.
Din această repolarizare, islamul ar putea avea de câștigat, fiind susceptibil de a deveni un pion esențial în încercarea de reconfigurare a lumii acestui mileniu, dat fiind că este singurul care poate arunca în joc un sistem ideologic și social bazat pe un orizont transcendental încă puternic și coerent.” –( Christian Tămaș).
***http://libersaspun.3netmedia.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu