duminică, 21 decembrie 2014

Minunata lume a basmelor si povestilor




Muzeul National de Istorie a Romaniei


Bucuresti


22 decembrie 2014 - 31 ianuarie 2015






    Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Național Bran, vernisează o expoziție specială, ce se adresează, deopotrivă, celor mari și celor mici: Minunata lume a basmelor și poveștilor.
    Evenimentul are loc luni, 22 decembrie 2014, începând cu ora 13.00, la sediul MNIR, din Calea Victoriei nr. 12, București.
    Printre cele mai valoroase lucrări prezentate se numără: Kildine, scrisă de regina Maria, o ediție specială a Luceafărului de Mihai Eminescu, cu o ilustrație spectaculoasă, realizată de Mișu Teișanu, un volum de Basme de Hans Christian Andersen, provenind din biblioteca regală de la Castelul Bran.
   În anii de dinainte de 1989, în lipsa Internetului și a televiziunii prin cablu, cărțile de basme și povești reprezentau interfața care stârnea imaginația copiilor și făcea ca personajele să se transforme în adevărați… parteneri de aventuri. Iar minunatele ilustrații, adevărate opere de artă, care însoțeau textele, contribuiau din plin la acest lucru.
   Suntem convinși că vizitatorii noștri „mai mari” vor retrăi amintiri și emoții plăcute din copilărie, iar „cei mici” vor fi îndemnați să redescopere plăcerea lecturii, lăsând tehnologia deoparte, măcar pentru o clipă.
***MNIR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu