miercuri, 15 octombrie 2014

Portraits & Landscapes




Expoziție de fotografie


Cristian Ivan


Casa Matei, Cluj - Napoca


15 octombrie 2014





SILVIA’S ART GALLERY
prezinta
expoziție de fotografie

CRISTIAN IVAN
PORTRAITS & LANDSCAPES

Casa Matei
vernisaj: miercuri, 15 octombrie, ora 18:00
expoziție deschisa in perioada 15-19 octombrie 2014

CRISTIAN IVAN
POTRIVIRI

   În ultimul mileniu, și chiar dintr-un timp mai îndepărtat, singurii creatori de imagini au fost - în majoritatea cazurilor - artiștii plastici. Totuși, în ultimul secol asistăm la apariția noilor tehnologii, folosite tot mai mult de artiști pentru a crea imagini, fotografia fiind un astfel de exemplu. Îmbrățișată de artiști importanți, consacrați, fotografia a devenit astfel o nouă formă de artă. Folosind fotografia, încerc să aduc un omagiu acelor artiști care, cu ajutorul pensulei, au constibuit la nașterea sufletului nostru, antic și modern deopotrivă.
    Este interesant să exersezi cititul unei imagini, atât de diferit față de cititul cuvântului scris. Noi, oamenii moderni, suntem antrenați în a citi și a înțelege doar cuvântul scris, și foarte puțin în a citi o imagine. Petrecem incomparabil mai mult timp înțelegând cuvântul scris, citind, decât încercând să descifrăm imaginile, înrămate sau nu, statice sau dinamice, care ne înconjoară zi de zi. Deși suntem entități model, de cele mai multe ori pierdem din vedere semnificația imaginilor care ne înconjoară și care ni se perindă înaintea ochilor cu o viteză uluitoare.
   Iată deci propunerea mea: hai să ne petrecem mai mult timp în prezența, și cufundați în imagini, în elemente imaginare, sau în lumi imaginare. Să-mi spuneți ce vedeți, și de ce, și cum, și chiar povestea din spatele acestora. Într-un fel, voi sunteți adevărații creatori ai acestei punți de comunicare, elementul cel mai important pentru o operă de artă.
  Scrieți-mi câteva rânduri pe adresa c.ivan@verizon.net. Opriți-vă să degustați “gândurile“ altor vizitatori. Un comitet de experți va posta cele mai inspirate titluri și interpretări.
Cristian IVAN, 
creator de imagini, născut și educat în Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu