vineri, 17 octombrie 2014

Pe simezele clujene




Arta plastica contemporana romaneasca


Lucian Valean


Galeria Oranjerie, Cluj - Napoca


17 octombrie 2014





    Vă așteptăm cu drag la vernisajul expoziției de grafică semnată Lucian Vălean, în data de 17 octombrie, începând cu ora 17:00, în spațiul intim și prietenos al galeriei Oranjerie – str. Vasile Goldiș nr1, Cluj-Napoca (zona Piața Muzeului)
    Lucian Vălean, absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca și al Universității de Artă din București (clasa prof. Vladimir Zamfirescu), membru al Uniunii artiștilor plastici din România și al Austin Visual Arts Association (Austin, Texas), revine, după 25 de ani, în fața iubitorilor de artă clujeni, cu o expoziție inedită în care combină linogravura cu pictura pentru a contura portrete foarte puternice, de o expresivitate marcantă.
    "Expozitia mea din Oranjerie cuprinde atat desene in cerneala neagra cat si lucrari de linogravura (o tehnica similara gravurii in lemn, care este insa foarte putin cunoscuta publicului de arta din zilele noastre) , combinata intr-un mod inedit cu acuarela. Expozitia invita la o explorare a universului interior al fiecaruia dintre noi si a felului cum interactionam si suntem modelati de spatiul geografic, istoric si uman in care traim." (Lucian Valean).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu