miercuri, 1 octombrie 2014

Exponatul Lunii




Muzeul Judetean Teleorman


Alexandria


1 - 30 octombrie 2014





    Muzeul Judeţean Teleorman vă invită de miercuri, 1 octombrie 2014, la inaugurarea EXPONATULUI LUNII OCTOMBRIE.
    Pentru perioada 1- 31 octombrie 2014, Muzeul Judeţean Teleorman propune publicului vizitator un obiect deosebit aflat în patrimoniul instituţiei. Este vorba de o RÂŞNITĂ MANUALĂ DE CAFEA.
    Râşniţa de cafea este o ustensilă de bucătărie cu ajutorul căreia se macină boabele de cafea. Avantajul folosirii râşniţei de cafea în gospodărie este acela că, proaspăt râşnită, cafeaua are o savoare mai intensă.
   Râşniţa de cafea, ce face obiectul Exponatului Lunii, este confecţionată din alamă, de formă cilindrică şi este alcătuită din două corpuri, un capac şi un mâner de oţel. În corpul superior se introduc boabele de cafea iar în corpul inferior cade cafeaua râşnită. Pe suprafaţa ei sunt ştanţate figuri geometrice în şase registre.
    Există un proverb care spune că haina îl face pe om. Extrapolând în universul cafelei această zicală, putem afirma cu certitudine că râşniţa îl face pe cafegiu. Râşniţa de cafea este pe bună dreptate considerată cea mai importantă componentă din arsenalul unui cafegiu cu pedigree, bineînţeles, după cafeaua de calitate şi aleasă cu grijă, de preferinţă de la un prăjitor independent care, la rândul său, îşi selecţionează originile şi amestecurile cele mai bune.
   Râşnirea cafelei este o artă în sine care vine să desăvârşească şi să împlinească o cafea aleasă cu grijă pentru a aduce în ceaşcă un strop de fericire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu