luni, 4 august 2014

Mineral-Expo



Pavilionul Expozitional, Mamaia


editia a IV-a, 14 - 17 august 2014





   La Mamaia, între 14 și 17 august 2014, în Pavilionul Expozițional, Mineral Expo stabilește punctul de întâlnire pentru iubitorii de cristale, bijuterii, pietre semiprețioase. Aflată la a-IV-a ediție in Mamaia, expoziția devenită cea mai mare din Romania aduce în prim plan doua cristale spectaculoase : Ametistul și Acvamarinul.
   O geoda de ametist de peste 400 de kilograme adusa special pentru eveniment va fi expusă în holul Pavilionului Expozițional. Descoperită în august 2011 în mina Tres Cerros de Santiño din Artigas, Republica Orientală a Uruguayului, geoda, umiește prin dimesiunile sale. Cuprinzând culori de la mov închis până la violet lavanda, ametistul, nestemată prețuită încă din anul 3000 i.Hr. este cunoscut pentru latura sa metafizică, legenda spunând ca zeul Bachus a turnat vin pe o nimfă care era transformată in cristal, cristalul devenind violet. Ametistului i se atribuie rolul de apărare contra furtului, această credință explică faptul că mormântul regilor franci din dinastia Merovingiană conținea șiraguri de ametist.
  Tot in cadrul Mineral Expo Mamaia 2014 va fi prezentată și o colecție unică de șapte Acvamarine aduse din Pakistan care însumează peste 500 de karate. Trei dintre acestea sunt fațetate restul fiind cristale în formă brută. Acvamarinul, piatră prețioasă, varietate de beril nobil este considerat comoara sirenelor. Cristaloterapeuții susțin că forța acvamarinului crește atunci când se afla sub apă iar în vechime marinarii il purtau pentru a fi feriti de înec și adusi în siguranță acasă din călătorii.
   Expoziția cu vânzare beneficiază de intrare gratuită și este deschisă publicului între 14 și 17 august 2014, orele 11,00 - 21,00.
***Constanta City

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu