luni, 2 iunie 2014

Psycho-Vegetal Spaces





Arta plastica contemporana romaneasca


Daniel Craciun


Metropolis Center, Bucuresti


3 - 26 iunie 2014





   DanaArtgallery și Metropolis Art Collection (Metropolis Centre, Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, lângă Readers Cafe ) va invită să vizitați expoziția artistului Daniel Crăciun: Psycho-Vegetal Spaces (O nouă privire asupra naturii II). 

Expoziția va fi deschisă între 3 - 26 iunie 2014. 
Vernisaj: 3 iunie, ora 19:00. 

   Psycho-Vegetal Spaces ca și concept expozițional, reflectă o stare de simbioză între: starea de liniște reflexivă și efectul catalictic pe care-l provoacă asupra imaginației mele regnul vegetal, alăturate oniricului ori neoexpresionismului ca limbaje plastice sau stări în sine ce mă domină și caracterizează vizual și chiar personal; dat fiind că o parte din noi este vis și subconștient.    
   Motive onirice recurente, extrase din ciclul meu psihedelic convietuiasc aici alături de motive sau simboluri vegetale epurate formal, și tratate într-o cheie ludică ori surreala . 
  Vegetalul sau psichedelicul se înrudesc aici mai ales la nivel imaginal. E o contopire aparent greu conciliabila , dar în adevărata realitate devine firească și palpabilă. Nu e tocmai ușor să suprapui peste o dominantă general psihedelica, situată între reveric și dark-menthal, ritmuri și motive cu caracter predominant gestual-neoexpresionist, inclusiv la nivel cromatic. 
  Termenul "spaces" din titlu reflectă nu doar un spațiu plastic,în care demersul meu e încadrat, ci și ideea de spațiu-timp,asemenea celui din fizică. Până la urmă propunerea enunțată de titlul expoziției, reflectă o compatibilitate estetică. Abordarea acestei expoziții deși postmodernă, continuă într-un anumit mod filonul primei mele expoziții O nouă privire asupra naturii, ce deschidea la mine ciclul vegetal. De data aceasta e vorba de o privire mai complexă , upgradata - în care ramificațiile și implicațiile vizuale tind mai elocvent să se apropie de metapsihic, de o lume aproape paralelă. 
(Daniel Crăciun)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu