miercuri, 11 iunie 2014

Exponatul lunii iunie




Muzeul Național de Istorie a României


București


12 iunie - 13 iulie 2014




   Micro-expoziţia Exponatul lunii iunie îşi propune să prezinte două descoperiri importante și deosebite din cadrul așezării de tip tell de la Sultana-Malu Roșu, jud. Călărași, mai precis două pandantive realizate din mandibule de Canis familiaris L.
   Vernisajul micro-expoziţiei va avea loc joi, 12 iunie a.c., începând cu ora 13.00, la sediul muzeului din București, Calea Victoriei, nr. 12.
   Cele două pandantive realizate din mandibule de câine (Canis familiaris L.), ce fac obiectul acestei micro-expoziții, au fost descoperite în anul 2010, în timpul cercetărilor arheologice din așezarea de tip tell de la Sultana-Malu Roșu. Aceasta reprezintă una dintre primele așezări atribuite culturii Gumelnița (cca. 4500- 3950 BC) de pe teritoriul României, ce a făcut obiectul unor cercetări științifice, încă din anul 1923. Ulterior, în anul 2001, cercetările arheologice au fost reluate de către un colectiv de specialiști de la Muzeul Naţional de Istorie a României, aceștia fiind autorii descoperirilor ce fac obiectul acestei micro-expoziții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu