luni, 12 mai 2014

Artisti in rezidenta - 2013




Arta plastica contemporana romaneasca


Muzeul Municipal Curtea de Arges


15 mai 2014


   Asociația Grup AȘA vă invită joi, 15 mai 2014, ora 17.00, la Muzeul Municipal Curtea de Argeș, la vernisajul expoziției ARTIȘTI ÎN REZIDENȚĂ – 2013 ce prezintă lucrări de sculptură, ceramică și pictură.
   Vă propunem o vizionare a celor mai interesante momente dar și a lucrărilor realizate în cadrul rezidenței alături de artiştii participanți: Mihai Chițu, Ramona Șlug, David Olteanu, Maria Cioată, Sarah Maria Olteanu Cioată.
   În cadrul rezidențelor din 2013 artiștii propun lucrări de sculptură, ceramică și pictura – lucrări inspirate de atmosfera locului. Piatra, lemnul, fierul sunt materialele preferate pentru lucrările de sculptură, materiale “rupte” din inventarul locației, picturile aduc în expoziție prin temele abordate nu materialele ci culorile și prospețimea verii iar arderea lucrărilor de ceramică a fost un prilej de a celebra sfârșitul rezidenței în jurul cuptoarului construit special.
   Bar – bărăști artist residency este un program de rezidențe, iniţiat de Mihai Chițu și de Ramona Șlug, ce îşi propune aducerea unor artiști contemporani, pentru o scurtă perioadă de timp, într-un spațiu rural, rupt de agitația cotidiană specifică marilor orașe Artiștii propun direcții de lucru, se implică în proiecte comune, schițează, pictează sau sculptează. Cu lucrările începute și realizate în acele zile se organizează apoi expoziții care urmăresc apropierea publicului larg de arta contemporană, remodelarea spațiului rural prin intervenții artistice: land art sau site specific.
   Artiști în rezidență – 2013 este prima rezidență/expoziție de la lansarea acestui program.

Autori & coordonatori program: Ramona Șlug & Mihai Chițu
Organizator: Asociația Grup AȘA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu