marți, 22 aprilie 2014

Ziua Mondiala a Cartii




Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu


Ziua Nationala a Bibliotecarului


Botosani


23 aprilie 2014






   Instituţia de cultură botoşăneană pregăteşte miercuri, 23 aprilie, mai multe evenimente dedicate Zilei Mondiale a Cărţii şi Zilei Naţionale a Bibliotecarului. Cu acest prilej, începând cu ora 10:00, în Sala de Lectură a bibliotecii, va fi lansată cartea Ştefan cel Mare. Sfântul cel mare al românilor, semnată de Gică Manole. Prezentarea cărţii va fi făcută de Traian Apetrei, director al Teatrului Mihai Eminescu Botoşani.


   Tot cu această ocazie, va avea loc şi întâlnirea metodică semestrială, la care vor participa bibliotecari de la bibliotecile publice din judeţul Botoşani.
   Pentru că tot la această dată Botoşaniul îşi sărbătoreşte protectorul, pe Sfântul Gheorghe,
manifestările mai cuprind şi o serie de expoziţii, având în prim plan nu doar cartea, ci mai ales istoria şi cultura judeţului nostru. Astfel, la Filiala 1 Primăverii, bibliotecarele Brânduşa Coteţ şi Daniela Hriţuleac, vor pune în valoare câteva dintre cele mai importante lucrări ale scriitorilor locali, în cadrul expoziţiei Cărturari botoşăneni, în timp ce Sala de Lectură vă invită la o expoziţie de monografii ale localităţilor din judeţ, grupate sub titlul Botoşanii de ieri şi de azi. 


   Cabinetul de numismatică şi filatelie, prin bibliotecarul Mihai Cornaci, vernisează cu această ocazie exponatele Personalităţi botoşănene în maximafilie, Medalii dedicate personalităţilor botoşănene şi Cărţi poştale ilustrate din vechiul Botoşani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu