marți, 25 martie 2014

Serile de istorie sociala




Universitatea Bucuresti - Facultatea de Istorie


Martor la mai multe sfarsituri de lume. Colectia Costica Acsinte, sursa pentru o istorie sociala a secolului al XX-lea


Bucuresti


31 martie 2014




   Luni, 31 martie 2014, Facultatea de Istorie a Universităţii din București și Asociația Română de Istorie Socială organizează întâlnirea Martor la mai multe sfârșituri de lume. Colecția Costică Acsinte, sursă pentru o istorie socială a secolului al XX-lea în cadrul Serilor de istorie socială.
   Vor participa la eveniment prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, decan al Facultății de Istorie a Universităţii din București, Cezar Popescu, realizator al site-ului www.colectiacosticaacsinte.eu și Ioan Cernău, muzeograf la Muzeul Județean Ialomița (MJI).
   Costică Acsinte și-a început cariera de fotograf în timpul primului război mondial. La sfârșitul războiului, a deschis un atelier în orașul Slobozia, județul Ialomița, care a funcționat mai multe decenii. Majoritatea portrete individuale și de grup, dar și peisaje, fotografiile lui Costică Acsinte oferă prilejul unei incursiuni în cotidianul unui oraș de provincie din România secolului al XX-lea.    Tradiții și obiceiuri, copilăria, școala, munca, timpul liber, nunta, moartea, femeia, muncitorul, țăranul, patronul, militarul – toate acestea și multe altele se regăsesc printre cele aproximativ 5000 de imagini achiziționate de MJI în 1985 aflate în plin proces de digitizare, grație unui proiect realizat de Cezar Popescu în colaborare cu Muzeul.

Evenimentul va avea loc, începând cu ora 16:00, 
la Sala de Consiliu a Facultății de Istorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu