joi, 20 februarie 2014

Conferintele Historia Viva




Muzeul National de Istorie a Romaniei


Bucuresti


28 februarie 2014





   Muzeul Naţional de Istorie a României anunţă lansarea unei serii de conferinţe reunite sub genericul Historia Viva. Acest demers cultural este ocazionat de rezultate recente ale cercetărilor efectuate de specialiştii Muzeului Naţional de Istorie a României şi din instituţiile partenere în cadrul unor programe şi proiecte naţionale şi internaţionale. Muzeul Naţional de Istorie a României doreşte astfel să aducă în atenţia publicului şi a specialiştilor atât teme de actualitate în domeniul istoriei, arheologiei şi numismaticii, cât şi diverse bunuri importante din patrimoniul cultural intrate în colecţiile sale în ultimii ani.
   Lansarea seriei de conferinţe reunite sub genericul Historia Viva va avea loc la sediul muzeului, vineri – 28 februarie 2014, incepand cu ora 11.00.

Programul conferinţelor Historia Viva pentru lunile februarie–martie 2014 este următorul:
·      28 februarie 2014 – conferinţa cu tema Tărtăria – Podu Tărtăriei: un nou sit din prima epocă a fierului pe valea Mureşului mijlociu (dr. Corina Borş);
·      12 martie 2014 Dincolo de strălucirea aparentă – Vechiul aur şi argint al României din perspectiva unor cercetări recente;
·      27 martie 2014 – conferinţă având ca temă generală cercetările recente privind situl neo-eneolitic de la Borduşani.

   Întemeiat cu peste patru decenii în urmă, Muzeul Naţional de Istorie a României este una dintre cele mai importante instituţii publice de cultură ale ţării, fiind deţinătorul unora dintre cele mai valoroase bunuri istorico-arheologice şi numismatice din patrimoniul cultural naţional. Misiunea muzeului este axată pe cercetarea, protejarea şi punerea în valoare a moştenirii noastre istorice, ca parte a patrimoniului umanităţii.
    Prin lansarea seriei de conferinţe reunite sub genericul Historia Viva, instituţia noastră doreşte să facă cunoscute activităţile şi rezultatele specifice prin care se constituie şi îmbogăţesc în mod constant colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României.
   Lansarea seriei de conferințe Historia Viva și conferința inaugurală Tărtăria – PoduTărtăriei: un nou sit din prima epocă a fierului pe valea Mureşului mijlociu din data de 28 februarie 2014 vor fi organizate începând cu ora 11:00 la sediul Muzeului Național de Istorie a României, corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazul.
   Accesul specialiștilor și al publicului, precum și al reprezentanților mass-media se va face prin intrarea B a muzeului, situată în str. Poștei.
   Accesul specialiștilor se face pe baza invitației transmise de către muzeu.
   Publicul interesat să participe la eveniment este rugat să se înscrie pe adresa de e-mail inscrierimnir@gmail.com.
   Numărul locurilor este limitat. Intrarea la eveniment este gratuită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu