luni, 9 decembrie 2013

Comunicari studentesti si dezbateri




Muzeul de Etnografie al Transilvaniei


D'ale etno-antropologiei


Cluj - Napoca


prima editie, 12 - 13 decembrie 2013





   Cercul de etnologie din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, organizează în perioada 12-13 decembrie 2013 întâlnirile cu titlul D’ale etno-antropologiei. 
   La iniţiativa studenţilor de la specializarea Etnologie, această manifestare vine să suplinească nevoia unui dialog între mediul universitar şi publicul larg. Sub titlul D’ale etno-antropologiei ne propunem un demers interdisciplinar care să aibă ca finalitate dezbaterea unor problematici aflate sub lupa ambelor discipline. Discuţiile aceastei prime ediţii vor avea ca punct de pornire ruralitatea actuală.
   Ziua de 12 decembrie va debuta la ora 10:00, în sediul central al Muzeului Etnografic, de pe strada Memorandumului nr. 21, sala Reduta, cu o Sesiune de comunicări ce va aduce în atenţia publicului rezultatele unor cercetări desfăşurate de studenţi şi masteranzi ai Universităţii Babeş-Bolyai. Începând cu ora 15:00, istorici şi etnologi clujeni vor susține o dezbatere cu privire la ipostazele ţăranului de astăzi. 
  În cea de-a doua zi, de la ora 14:00, la Institutul de Istorie George Bariţiu, vă aşteptăm la vizionarea filmului documentar Constantin şi Elena (2009, regizor Andrei Dăscălescu), care va fi urmată de analiza filmului sub îndrumarea unor specialişti în antropologie vizuală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu