vineri, 1 noiembrie 2013

Radu Florescu - viata si opera




Muzeul National de Istorie a Romaniei


Radu Florescu si Dobrogea rurala


Bucuresti


6 noiembrie 2013






  Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), prin Centrul Naţional de Cercetare şi Documentare în Domeniul Muzeologiei Radu Florescu, are plăcerea de a vă invita să participaţi la conferinţa Radu Florescu şi Dobrogea rurală, ce va fi susţinută de doamna conf. univ. dr. Paula Popoiu. Evenimentul va avea loc miercuri, 6 noiembrie 2013, între orele 16.00-17.00, la sediul MNIR, din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti, Sala Lapidarium.

  Conferinţa ştiinţifică face parte din seria evenimentelor organizate cu prilejul expoziţiei temporare Radu Florescu – viața și opera, inaugurată de către MNIR pe data de 26 septembrie 2013, la zece ani de la dispariția celui care a îndrumat și a condus cu competență rețeaua muzeală, a arheologului identificat cu cetatea Capidava, ca și a profesorului îndrăgit de numeroșii săi studenți și doctoranzi.

  Expoziţia Radu Florescu – viața și opera este deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 26 septembrie – 1 decembrie 2013 şi poate fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10.00-18.00 (program de vară), respectiv 09.00-17.00 (program de iarnă).

  Radu Florescu (1931 - 2003) constituie pentru cultura contemporană din România o importantă referință. Arheolog, istoric de artă, profesor și muzeolog de largă cuprindere, învățatul a promovat de-a lungul carierei de peste cinci decenii, idei și lucrări referențiale pentru modernizarea cercetării arheologice, a muzeografiei și formelor de valorificare a patrimoniului cultural național.

   Vizionar și totodată modern în conceptele sale, racordat la mișcarea muzeografică performantă, Radu Florescu a ocupat importante poziții în ierarhia instituțiilor specializate, inclusiv aceea de președinte-fondator al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor, de președinte al Comitetului național ICOM și Director general al Muzeului Național de Istorie a României. În aceste ipostaze s-a remarcat cu prisosință prin vaste și solide cunoștințe de specialitate și printr-o cultură de excepție, ca și prin energie și o deosebită pasiune.

   Profesor de mare reputație, deschizător de orizonturi, autor de cărți, studii, manuale, cursuri și albume, meritele sale științifice sunt larg recunoscute, iar căile deschise de el, în muzeografie, conservare și restaurare, au configurat o adevărată școală națională.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi: 
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI 
Centrul Naţional de Cercetare şi Documentare în Domeniul Muzeologiei Radu Florescu
Tel./fax. 021 – 311.33.56; Tel. 021 – 315.82.07 / int. 1012
http://www.mnir.ro/, http://www.facebook.com/pages/MNIR, http://twitter.com/MNIR_

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu