marți, 12 noiembrie 2013

Proiect cultural ajuns la final




Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures


Ceramica - Mostenire culturala a municipiului Baia Mare


Baia Mare


13 noiembrie 2013








Comunicat de presa 

   Desfăşurat pe perioada mai-octombrie 2013, proiectul Ceramica – Moştenire culturală a municipiului Baia Mare, a fost implementat de către Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, în parteneriat cu Fundaţia Turism în Maramureş şi a fost finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
   Proiectul se încheie oficial miercuri, 13 noiembrie 2013, ora 13.00, când are loc conferinţa de presă finală a acestui proiect.
   Cele mai importante rezultate ale proiectului cultural Ceramica – Moştenire culturală a municipiului Baia Mare sunt:
- o expoziţie permanentă cu produse ceramice de excepţie, deţinute de muzeu;
- o expoziţie cu vânzare a produselor ceramice ale meşterilor autohtoni;
- 20 persoane absolvente ale cursului de limbă engleză, 
- un atelier interactiv de olarit, introdus în circuitul turistic naţional, la care au participat peste 100 tineri care au reuşit să pătrundă în tainele meseriei de olari să îşi încerce priceperea în realizarea de obiecte din ceramică;
- Website Ceramica, găzduit în cadrul portalului aplicantului (MJEAP), cu prezentarea catalogului de produse şi cu magazinul virtual
   "Suntem bucuroşi că expoziţia şi atelierul interactiv de ceramică au avut atât de mulţi vizitatori care s-au arătat interesaţi în a descoperi această artă a olăritului. Vă invităm şi în cele ce urmează să vizitaţi expoziţia şi atelierul de olărit, deoarece acestea vor fi deschise şi în perioada următoare pentru iubitorii acestei minunate arte”, a afirmat Dl. Robescu Gheorghe, responsabilul acestui proiect şi directorul Muzeului Județean de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare.
  Cu ocazia acestei conferinţe de presă, Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş organizeaza şi o tombolă cu premii constând obiecte din ceramică realizate de artiştii locali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu