luni, 25 noiembrie 2013

Impacarea cu lumea. Jurnal de Curtesti




Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu


Mircea Oprea


Botosani


28 noiembrie 2013




   Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu Botosani gazduieste joi, 28 noiembrie 2013, lansarea celei mai recente carti Impacare cu lumea. Jurnal de Curtesti, ce poarta semnatura binecunoscutului publicist si critic de teatru botosanean  Mircea Oprea.

  Evenimentul se va desfasura in Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene Mihai Eminescu, in prezenta autorului, cu incepere de la ora 17.00.
  Cartea va fi prezentata de scriitorul Marius Chelaru si de prof. univ. dr. Paul Gorban, amfitrionul evenimentului fiind Gellu Dorian.
…Împăcarea lui Mircea Oprea cu lumea s-a produs/scris la Curteşti şi a fost parafată la Editura Zona Publishers, din Iaşi,in anul 2013.
   "Împăcarea cu lumea – notează editorul, Paul Gorban - este un titlu captivant care, printr-o energie extraordinară, impusă chiar şi de stilul cărţii – jurnal de gânduri poetice şi metafizice -, te surprinde şi te pune, într-un mod ontologic, în faţa semenilor şi, mai ales, în faţa propriei conştiinţe. Împăcarea cu lumea divulgă nostalgia autorului de a surprinde ca pe un organism viu lumea interiorului său, cu toate detaliile şi aspectele privind o legitimare reversibilă şi răvăşitoare, o lume din regnul tradiţiilor îndelungate, tari, în care predomină un fond cu iz mistic, poetic, uneori raţional, alteori scufundat într-un iluzionism oniric. Pe de altă parte, Împăcarea cu lumea apare şi ca un istoric al curiozităţilor savante ale autorului cu privire la lumea exterioară în care, aproape la tot pasul, Mircea Oprea presimte ameninţarea unei ciudate raportări la legitimareanormalităţii (…)”.
  La eveniment sunt invitați să participe autorități publice locale, oameni de cultură, reprezentanți ai presei locale și iubitorii de literatură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu