joi, 10 octombrie 2013

Credinta pentru suflet de artist




Arta plastica contemporana romaneasca


Tabara de creatie terapeutica Truicart


Manastirea Caldarusani


25 octombrie - 1 noiembrie 2013







  Aceasta manifestare va reuni 12 artisti plastici profesionisti (pictori, sculptori si graficieni) reuniti de dorinta de a cunoaste, observa si studia atmosfera speciala a Manastirii Caldarusani.   De ce tabara TERAPEUTICA ? Pentru ca artistii participanti vor respecta rigorile vietii monahale si disciplina acesteia, asemeni monahilor. Vor avea posibilitatea sa lucreze in proximitatea oamenilor cu probleme sociale, respinsi de societate dar ocrotiti prin bunavointa arhimandritului Lavrentie Gaţă si a monahului econom Damian Mihaita in sfantu lacas.
  Este o provocare pentru noi, artistii, atat intalnirea cu meleagurile fascinante ale Caldarusanului, cat si cu piosenia duhovniceasca izvorata din acest mirific loc, precum si posibilitatea de a cunoate, interactiona si socializa cu cei mai oropsiti cetateni.
  Incercam prin demersul nostru artistic sa realizam o radiografie cat mai clara a starii noastre de spirit, puternic zdruncinata de malaxorul prefacerilor contemporane, a concetatenilor nostrii traumatizati in felurite moduri.
  Artistul alaturi de calugarii Manastirii Caldarusani si de toate sufletele acestui sfant lacas, vor incerca sa creeze o comuniune emotionala.
Lucrarile realizate vor sta marturie acestui demers.

Va asteptam cu drag sa ne vizitati in perioada 25.10 – 01.11.2013 
la Manastirea Caldarusani, sat Lipia, com. Gruiu, jud.Ilfov.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu