marți, 17 septembrie 2013

Dialoguri de prim ajutor




Atelier de psihologie creștin-ortodoxă


Nicoleta Florentina Vascan


Dorința de vindecare a omului și Adevărata sa vindecare


Librăria Predania, București


18 septembrie 2013




   Tema celei de a doua serate a Atelierului de psihologie crestin-ortodoxa Dialoguri de prim ajutor il are in vedere pe omul care, in incercarea sa de a se justifica pe sine insusi , recurge de cele mai multe ori la criterii nu tocmai ortodoxe si deci, gresite.

  Isi pune intrebari si nu afla raspunsuri, cauta sa se vindece, dar mai rau se imbolnaveste. Si in modul acesta, nu doar ca isi poate toci constiinta, dar si perverti, astfel incat sa creda ca se comporta corect , cand de fapt greseste sau chiar savarseste faradelege. De aceea, pe langa autocritica si gasirea solutiilor de unul singur, omul mai are nevoie de sfatul celorlalti, in special, are nevoie de sfatul unuii parinte duhovnicesc.

  Cu omul, lucrarea-i delicata si trebuie sa ai medicamentul potrivit pentru fiecare, de aceea e nevoie e intalnirea fata catre fata. Dar pana ne intalnim sau ne revedem, maine seara la 19:30, in rafinatul ambient al Predaniei si in prezenta Intrebatorului Ciprian Voicila (psiho-sociolog la Muzeul Taranului Roman) va impartasesc doua- trei din gandurile care mi-au conturat alegerea temei de dialog: 

   *Vindecarea in absenta lui Hristos este un parcurs de la iluzie la deziluzie . 

   *Pricinuitor al mortii nu este Dumnezeu, ci omul, care din voia sa a parasit Izvorul Vietii.     

   *Omul se asaza pe el insusi mai presus decat Dumnezeu. 

   *Omul lui Dumnezeu e pe deplin liber, e constient de sine si e stapan pe sine.

  Cu gandul la Hristos Mantuitorul, Doctorul cel Mare si la ruda Domnului dupa chipul si asemanarea Sa: omul, greu incercat de patimile vremurilor de pe urma si cu nadejdea ca Dialogurile de prim ajutor pot fi de folos tuturor, va spun cu toata bucuria HRSITOS A INVIAT !

  Nicoleta Florentina Vascan, psiholog clinician Membru în cadrul Colegiului Psihologilor din România cu acreditare în psihologia clinică și licențiată în Teologie Ortodoxă și Misiune Socială a Bisericii 

Libraria Ceainaria Predania, strada Vulturilor nr. 8, sector 3, Bucuresti
Pt. rezervari: 0734 131 377
Taxa de participare: 30 ron

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu