vineri, 16 august 2013

Sacrificiul suprem




Glorie eroilor romani


Oarba pe Mures


15 august 2013








   Militari din cadrul Brigăzii Operaţii Speciale Mihai Viteazul au pus în scenă momente din luptele duse de armata română pentru cucerirea poziţiilor germane de pe dealul Sângeorgiu, cu faimoasele sale cote 463 şi 495, în cadrul ceremoniei de comemorare a soldatilor romani cazuti la Oarba de Mures in 1944 pentru eliberarea Ardealului de Nord, desfăşurată ieri, 15 august, în incinta Cimitirului Eroilor Români din Al Doilea Război Mondial, din localitatea Oarba de Mureş.   


   Participanţii la manifestările dedicate comemorării eroilor căzuţi în luptele pentru eliberarea Ardealului au putut viziona expoziţia de armament şi au admirat precizia aterizării la punct fix a paraşutiştilor Brigăzii  Operaţii Speciale Mihai Viteazul.



  În cele peste 20 de zile de lupte pentru cucerirea cotelor 463 şi 495, apărate de către Divizia 8 Cavalerie SS Germană, au plătit jertfa supremă peste 11.000 de ostaşi ai Armatei Române. 


  Luptele de la Oarba de Mureş rămân în memoria colectivă a poporului roman ca fiind una dintre cele mai tragice pagini din istoria eliberării Transilvaniei.




***forter.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu