miercuri, 24 iulie 2013

Tot Banatu-i fruncea !




Agentia de Stiri Bune


Centrul de Salvare, Reabilitare si Ingrijire a Pasarilor Salbatice Ranite


Gradina Zoologica, Timisoara


mai 2013



Gradina Zoologica din Timisoara are Centru de Salvare si Ingrijire a Pasarilor Salbatice Ranite

   În cadrul Centrului de Salvare, Reabilitare și Îngrijire a Păsărilor Sălbatice Rănite, un medic veterinar și doi angajați vor îngriji păsările sălbatice descoperite în stare critică, iar când acestea vor fi stabilizate, vor fi reintroduse în mediul lor natural. Centrul va funcționa în o anexă a Grădinii Zoologice Timișoara, care a fost special amenajată. Aici vor fi oferite consultații, tratamente și se vor putea realiza și operații.
   “Am făcut un instructaj teoretic și practic pentru angajații Grădinii Zoologice, pentru voluntari, studenti. Au fost și niște activități de sensibilizare pentru copiii care vin aici, am tipărit niște manuale de prim ajutor pentru cei care lucrează aici. Ne dorim ca orice pasăre care ajunge aici să poată fi reintrodusă în natură, să nu rămână la grădina zoo. Sunt foarte multe cazuri de păsări rănite, iar în țară sunt doar două astfel de centre. Având în vedere dotarea care este aici, nu este exclus ca activitatea centrului să se extindă și la mamifere”, a declarat Ovidiu Pârv, reprezentant al Asociației Lunca Mureșului.
   Cei care găsesc o pasăre rănită sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0356 004 152, la care vor răspunde angajații centrului. Centrul a fost realizat de către Primăria Timișoara, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș și Asociația Voluntarii Lunca Mureșului, prin intermediul proiectului BeNatur, în valoare de 148226 de euro. 85% din valoarea totală a proiectului o reprezintă fondurile europene, 13%, fonduri de la bugetul de stat, iar 2%, contribuția Consiliului Județean.
Un articol mai vechi publicat de tion.ro si semnalat de catre Dorotea Momir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu