sâmbătă, 27 iulie 2013

Padurile de zada, toamna




Arta plastica contemporana romaneasca


Emma Ersek: Povestile Seherazadei


Ceai et caetera, Brasov


1- 27 august 2013







  Poveștile Șeherezadei este cea de-a 15-a expoziție personală a artistei brașovene în vârstă de 34 de ani. Șeherezada, de fapt un autoportret, spune într-o suită de tablouri povestea locurilor, lucrurilor și a evenimentelor ce au impresionat-o pe artistă în ultimii câțiva ani. 
  Marea migrație și Africa "povestesc" despre călătoria prin savana africană, Ocean și Dansând cu valurile sunt reprezentarea plastică a amprentei lăsate de valurile Atlanticului, iar pasiunea pentru păsări a inspirat Femeie albastră cu păsări și Vis cu albatroși și pescăruși.
  Peisajele autohtone, pădurile de mesteceni, dealurile cu flori, Delta și munții și-au găsit expresia artistică în Întoarcerea acasă și Visul unei nopți de vară. Lumea Nouă și A șaptea zi de creație sunt de inspirație biblică, reprezentând o viziune a paradisului restabilit. Iar, în părul galben al Șeherezadei se regăsește culoarea pădurilor de zadă, toamna.
  Motive recurente în tablourile din această expoziție sunt galaxiile, păsările, animalele și, nu in ultimul rând, femeia.
Lucrările pot fi văzute și pe www.ersekemma.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu