marți, 23 iulie 2013

De ce fotografia ?




Lansare de carte


Andrei Baciu, Cristina Tinta, Dorin Bofan


Libraria Predania, Bucuresti


2 august 2013




  Editura Filos va invita vineri, 2 august 2013, ora 19:00, la Libraria Predania (str. Vulturilor nr.8, sector 3, Bucuresti), pentru lansarea cartii De ce fotografia ? in prezenta autorilor.
  De ce fotografia ? este un proiect editorial extrem de interesant, o radiografie a modului de a gandi despre fotografie la inceput de secol XXI, in Romania. Fotografia vazuta drept cale, intalnire, joaca, vis, refugiu, cautare personala, libertate, necesitate, arhiva de stari interioare, mod de exprimare sau chiar mod de viata, intr-o suita de eseuri, ganduri si interviuri care va vor aduce fata in fata cu intrebarea cheie: de ce fotografia ?
  "Ceea ce ne intereseaza este a-tot-puternicul cum (?), cel cu zeci de mii de raspunsuri, cu sute de mii de pareri si milioane de exemple vizuale. Cel departe de a fi intrebarea corecta. Ceea ce ar trebui sa ne intereseze este de ce. De ce fotografia ? De ce fotografiez ? Din acest punct ar trebui sa porneasca (sau nu) orice demers fotografic. Dar, de cele mai multe ori, tocmai acest aspect este omis. Rezultatul? Milioane de oameni rataciti, care cauta sa afle cum, fara sa stie - de fapt - de ce. Sufletul ascunde promisiuni, argumente si nevoi pe care, eventual, si cu putin noroc, doar le intuim. Rareori actionam. Nici macar nu ne pasa... Din aceasta carte nu veti afla cum. Nici de ce. Aceasta carte va va ajuta sa va descoperiti propriile raspunsuri, printre randurile si cuvintele autorilor. Mai devreme sau mai tarziu, veti renunta la cum. Firesc, in acel moment, va interveni de ce... " 
(Cristina Costieanu).


Informatii despre carte
Autori: Andrei Baciu, Cristina Ținta, Dorin Bofan
Prefata: Cristina Costieanu
Editura: Filos
Pagina de Facebook a editurii: https://www.facebook.com/Editura.Filos
Cartea De ce fotografia ? este distribuita de Editura Filos si este disponibila 
incepand cu data de 2 august 2013.


Despre autori

  Andrei Baciu s-a nascut la 24 octombrie 1983, locuieste in comuna Magurele, judetul Prahova si este doctor in literatura si profesor la un liceu din apropiere. A publicat fotografii si articole in majoritatea revistelor autohtone, tiparite sau doar online, de fotografie si nu numai: Foto4All, Photo Magazine, Foto-Video digital, Revista Satul, Photo Travel,foto-magazin.ro, liternet.ro, avola.ro, fotografa.ro, mixuldecultura.ro. Acestora li se adauga publicatii straine precum Fotoblur, The Photo Paper, F-Stop, qTp Magazine, World Photographers' Summit, 210 Photographers. 1X2 (1x.com) sau 591photography.com. A fost nominalizat si a castigat o serie de premii la competitii precum: Black & White Spider Awards, IPA (International Photography Awards), Digital Camera Photographer of the Year, British Romanian Chamber of Commerce Photo Competition etc.


  Cristina Tinta s-a nascut la 28 februarie 1984, in Targoviste. A urmat Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, insa pasiunea pentru fotografie a facut-o sa se apropie tot mai mult de acest domeniu. In prezent este redactorul sef al revistei online de fotografie FOTO4all. Este de asemenea co-autoarea unei serii de ebook-uri despre fotografie aparute in colectia FOTO4all Ghiduri practice. A publicat fotografii si articole in revistele din Romania si nu numai, tiparite sau doar online: Foto-Video digital (2008), Photo Magazine (2006 si 2009), Ziarul Financiar, avola.ro, World Photographers Summit, The Photo Paper, F-Stop, Your Local Guradian, 591photography blog. A fost nominalizata si a castigat o serie de premii la competitii precum: Black & White Spider Awards 2012, IPA (International Photography Awards) 2012, Photography Masters Cup 2012 � The Color Awards, Organisacion Astronomica Cantabra Constest, Fotogeografica, Astrofoto etc. A participat la numeroase expozitii personale sau de grup, atat in tara cat si in strainatate.


  Dorin Bofan s-a nascut la 28 august 1984 in Piatra Neamt si locuieste in Targu Mures. A absolvit ca economist in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Fotografiile sale si o serie de interviuri au aparut in reviste tiparite sau online ca National Geographic Romania, Photo Magazine, Foto-Video, FOTO4all, Photo Travel, foto-magazin.ro, whytake.net si altele. A participat si la cateva concursuri de fotografie, castigand sau fiind in lista scurta la International Photography Awards, Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year, Fotogeografica si Milvus Photo Contest. Expozitia Spiritul inaltimilor, realizata impreuna cu doi buni prieteni si oameni de munte, a ajuns la Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca si Brasov.


Contact:
Editura Filos
Str. Vulturilor Nr. 8, Sector 3,Bucuresti
Tel.: (004) 0749 261 454 / (004) 0723 972 847
E-mail: contact@editurafilos.ro
Facebok: www.facebook.com/editura.filos

http://www.andreibaciu.ro
http://www.cristinatinta.blogspot.com
http://www.dorinbofan.com
http://www.facebook.com/editura.filos

***Foto-Magazin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu