Shakespeare School
Prin traditie suntem o tara francofona. Traditie care tine de pe la '48, secolul XIX...Din Franta si cu ajutorul limbii ei inaintasii nostri au adus primii muguri ai innoirii nationale, conectandu-ne la civilizatia apuseana. Pentru restul Europei Capitala devenise Micul Paris.
Intre timp lucrurile s-au mai schimbat. Si la noi dar si in Hexagon. Astazi, limba engleza este indinspensabila; in comunicare, afaceri si in general in toate aspectele ce tin de Globalizarea Mondiala. Se vor mai schimba lucrurile si-n anii/deceniile care vin; este bine de stiut, inca de pe acum, germana, olandeza, dar mai cu seama japoneza si chineza (domnia Calului Galben este de-abia la inceput). Dar deocamdata, engleza face legea.
Personal am inceput cu limba franceza, mai exact am invatat sa citesc mai intai in aceasta limba, fascinat de revista de benzi desenate Pif. Mai apoi, incepand cu clasa a V-a, am trecut si la studiul limbii engleze, cu profesor, lectii, extemporale, teze si toate cele...Evident ca primele notiuni le aflasem de prin versurile pieselor rock pe care le ascultam la radio sau de pe viniluri/benzi de magnetofon/casete audio. Led Zeppelin (Stairway to Heaven), Deep Purple (Child in Time), lucruri de genul asta. Si din filme mai prindeam cate ceva. Printre impuscaturi sau scrasnete de roti ale bolizilor in urmarirea raufacatorilor...Despre cowboys nici nu mai pomenesc...Dupa cum vedeti, nimic original sau spectaculos...Generatii intregi au "invatat" cam in acelasi mod.
In prezent modalitatile de instruire sunt mult mai diversificate, paleta de mijloace pentru invatarea unei limbi straine in general, in cazul de fata engleza, mult mai variata si eficienta.
Un bun exemplu in acest sens il constituie cursurile intensive de vara de la Shakespeare School
"Prin jocuri de rol, cântece și competiții, copiii descoperă bucuria de a învăța și asimilează cu drag, chiar de la curs. Metodele Shakespeare School sunt adaptate la interesele si aptitudinile copiilor, conform teoriei inteligentelor multiple. Profesorii folosesc marionete, materiale audio și video, dar și table interactive care îi ajută pe cei mici să aibă o experiență completă, prin sunete, imagini și animații.
Orele își păstrează interactivitatea,
chiar dacă vărsta cursanților crește, profesorii adapând metodele de
predare. Pentru adolescenți contează foarte mult tematica orelor, asa că
profesorii creează cursuri speciale în fiecare an pentru a ține pasul
cu interesele lor: daca în anii trecuti exista curs cu Harry Potter,
acum Wimpy Kid este noul erou."
Eu zic sa incercati !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu