sâmbătă, 29 iunie 2013


Agentia de Stiri Bune


Parc fotovoltaic


Targu Carbunesti


28 iunie 2013








   Tinmar, cea mai mare companie privată de comerţ cu energie, a inaugurat vineri (28 iunie), în localitatea Târgu Cărbuneşti, un parc fotovoltaic de 20 de MWp, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 35 de milioane de euro, mai exact 1,7 milioane de euro/mw instalat.
  Tinmar a avut anul trecut afaceri de peste 311 milioane de euro şi este controlată de omul de afaceri Augustin Oancea.
  "Decizia de a investi în energia fotovoltaică a venit ca urmare a necesarului Tinmar - ca furnizor de energie de a avea capacitatea proprie de producţie şi a nu depinde de fluctuaţiile din piaţa de energie, destul de instabilă în acest moment. Profilul clienţilor Tinmar, ce consumă energie preponderent ziua şi fără fluctuaţii mari în necesar a dictat investiţia în centrale solare, unde diferenţa între energia prognozată şi cea realizată este de mai puţin de 5%", a declarat pentru gândul Adrian Pavelescu, director Renewables & Real Estate în cadrul companiei.
  Rata de performanţă a sistemului este de peste 82%, respectiv 82% din iradiaţia solară este transformată în energie electrică.
  Compania se aşteaptă la o producţie anuală de 26.999 de MWh.
  "Am ales Tg Cărbuneşti în urma unor analize detaliate a mai mult de 1000MW de centrale la faza de ready to build în România", a explicat Pavelescu. Principalele criterii de selecţie au fost disponibilitatea terenului, distanţa până la punctul de conexiune, costul conectării la reţeaua electrică, precum şi sprijinul autorităţilor locale.
  "Pe perioada construcţiei au fost sub-contractate câteva zeci de firme care din datele noastre au totalizat mai mult de 150 de persoane angajate în construcţia parcului. Pe viitor, în perioada de operare şi mentenanţă vor fi angajţi în regim full time aproximativ 10-20 de persoane cu diferite specializări, iar alte câteva zeci de persoane vor fi angajate în regim part-time şi vor asigura cosmetizarea permanentă a parcului", a mai precizat reprezentantul companiei.
  Tinmar a avut anul trecut o cotă de piaţă de 5,8% şi a înregistrat un profit net de peste 6,7 milioane de euro, în creştere cu 40% faţă de anul anterior.
  Printre cei mai mari clienţi ai Tinmar se numără InterAgro, Automobile Dacia şi Kronospan.
***gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu