vineri, 17 mai 2013

Fundația Lowendal



Noaptea Muzeelor


București


18 mai 2013





   Pe data de 10 mai, s-au împlinit 116 ani de la nașterea artistului plastic și scenografului George Löwendal (1897-1964) – figură emblematică a artei plastice românești, în numele căruia, la 10 mai 2010, a fost înființată Fundația Löwendal, de către Ariadna Avram, nepoata artistului.
   Cu ocazia acestor momente importante ale familiei Löwendal, vineri, 10 mai 2013, a avut loc vernisajul expozițiilor, reunite sub titlul De la maestru la discipol: George Löwendal și Nicolae Săftoiu - de grafică și scenografie a maestrului George Löwendal si de grafică a artistului plastic Nicolae Săftoiu.
  Nicolae Săftoiu care încă din studenție devine ,"discipolul preferat” al maestrului său, îl va însoți pe baronul George Löwendal pe toată durata vieții acestuia, într-o devotată prietenie și adorație.
  Cei peste 120 de prieteni și iubitori de artă, participanți la eveniment, au putut descoperi legătura sensibilă, de la maestru la discipol, ce-i leagă pe cei doi artiști: George Löwendal și Nicolae Săftoiu.
  Expozițiile găzduite de Fundația Löwendal, ,De la maestru la discipol: George Löwendal și Nicolae Săftoiu, fac parte din seria de evenimente: Studenții maestrului Löwendal în vizită la Fundația Löwendal, și vor fi deschise până în data de 16 iunie 2013, de luni până vineri, orele 10.00 – 18.00, iar sâmbata și duminica, între orele 10.00 – 14.00.
  Fundația Löwendal este deschisă publicului în Noaptea Muzeelor, 18 mai 2013, între orele 18.00 – 02.00, cu expozițiile de artă grafică ,De la maestru la discipol: George Löwendal și Nicolae Săftoiu. Vizitatorii vor avea ocazia să-l întâlnească pe artistul plastic Nicolae Săftoiu și vor putea viziona un film documentar cu mărturii ale artistului, despre maestrul său George Löwendal.
   Începând cu ora 21.00, va avea loc un recital de vioară și pian susținut de Duo Atris, compus din: Raluca Stratulat – vioară și Adriana Toacsen-Ponta – pian. Repertoriul acestora va cuprinde: Temă cu variațiuni pentru vioară și pian de Olivier Messiaen, Cadenza lirică pentru vioară solo de Sabina Ulubeanu și Sonată pentru vioară și pian de Francis Poulenc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu