joi, 30 mai 2013

Serile de literatură ale revistei Antares


 

Galați


ediția a XV-a, 30 mai - 5 iunie 2013





foto de la editie anterioara (Forumul galatenilor).

   Ediţia a XV-a a Festivalul Internaţional Serile de literatură ale revistei Antares începe pe 30 mai, cu o prezenţă, ca de obicei, a unor scriitori de peste hotare. Deschiderea manifestărilor are loc, de la ora 11:00, în sala Teatrului Dramatic Fani Tardini, cu prezentarea invitaţilor şi un recital poetic. 
   De la ora 16:00, la Biblioteca V. A. Urechia, se desfăşoară dezbaterea Poezia Dunării - mesaj nedesluşit încă, moderată de V. Coman. Urmează, de la 18:00, lansarea romanului Prin văile Golgotei - Ed. Dacia XXI, Cluj-Napoca, a gălăţeanului Ion Avram, şi un recital poetic.
   Vineri, 31 mai, după ce invitaţii vor fi primiţi de oficialităţile locale, la Primărie şi Prefectură, şi după vizitarea Arhiepiscopiei, a Bisericii fortăreaţă Sf. Precista şi a Muzeului de Arte Vizuale, va urma încă un recital poetic. De la ora 16:00, la Teatrul Fani Tardini, lansare de carte: Octombrie cu fulgi de metal - Ed. Fundaţiei Culturale Antares - poezii de Anca Şerban Gaiu. 
   Oaspeţii francezi din Compania Delagare vor prezenta, de la ora 18:00, pe scena Teatrului Dramatic, un spectacol. În continuare, de la ora 20:00, tradiţionala Gală a Premiilor. Şi ele internaţionale, ca de obicei.
   Tot în mod tradiţional, sâmbătă (1 iunie) manifestările Festivalului ajung la Brăila: de la 11:00, la Biblioteca Panait Istrati, un recital poetic internaţional. Vor fi apoi vizitate Muzeului Brăilei şi Casa memorială Panait Istrati. De la 14:30 - croazieră pe Dunăre: recital poetic şi lansare de carte: Piaţa Veche - Ed. Fundaţiei Antares, roman de I.G. Tofan. Urmează o seară lirică rusească.
   De duminică (2 iunie), Festivalul, itinerant, pleacă spre Tulcea, Sulina şi Maliuc. Luni şi marţi: recitaluri poetice la foc de tabără şi pe malul mării la Sulina. Miercuri (5 iunie), întoarcerea la Tulcea, pentru închiderea manifestărilor.
***viata-libera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu