joi, 18 aprilie 2013

Ziua Internationala a Astronomiei



Observatorul Astronomic, Galati



20 aprilie 2013







Photo: Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi  organizează „Astronomy Day” în data de 20 aprilie, pe terasa de observaţii astronomice a instituţiei. 
Manifestarea va consta într-o serie de observaţii astronomice pentru public, acestea fiind: începând cu ora 09.00, observaţii solare în H-alfa în timpul zilei printr-un instrument unic în România, fiind vorba de luneta Coronado SolarMax cu diametrul obiectivului de 60 mm. Prin intermediul acestui instrument se vor putea observa erupţiile solare, protuberanţele şi alte fenomene ce caracterizează activitatea solară; observaţii nocturne între orele 20.00 – 00.00. În cadrul observaţiilor nocturne se vor putea observa munţi şi cratere de pe Lună, planetele Venus, Marte şi Saturn, roiuri de stele, stele duble, etc. În acelaşi timp vom descoperi principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară; diferite prezentări de astronomie în sala de programe educative şi activităţi interactive. „In fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei. Este un eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant si pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor. La observaţiile astronomice vom folosi mai multe instrumente, inclusiv cel mai mare telescop destinat publicului din România, având diametrul oglinzii principale de 400 mm,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din Galaţi.

    Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi organizează Astronomy Day pe data de 20 aprilie, pe terasa de observaţii astronomice a instituţiei. 
    Manifestarea va consta într-o serie de observaţii astronomice pentru public, acestea fiind: începând cu ora 09.00, observaţii solare în H-alfa în timpul zilei printr-un instrument unic în România, fiind vorba de luneta Coronado SolarMax cu diametrul obiectivului de 60 mm. Prin intermediul acestui instrument se vor putea observa erupţiile solare, protuberanţele şi alte fenomene ce caracterizează activitatea solară; observaţii nocturne între orele 20.00 – 00.00. În cadrul observaţiilor nocturne se vor putea observa munţi şi cratere de pe Lună, planetele Venus, Marte şi Saturn, roiuri de stele, stele duble, etc. În acelaşi timp vom descoperi principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară; diferite prezentări de astronomie în sala de programe educative şi activităţi interactive. 
   "In fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei. Este un eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant si pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor. La observaţiile astronomice vom folosi mai multe instrumente, inclusiv cel mai mare telescop destinat publicului din România, având diametrul oglinzii principale de 400 mm,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic de la Galaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu