joi, 25 aprilie 2013

Targul Sarbatorilor de Pasti


Iasi


29 aprilie - 4 mai 2013






   În perioada 29 aprilie - 4 mai, Consiliul Judeţean Iași va organiza prima ediție a Târgului Sărbătorilor de Paşti. Evenimentul va avea loc pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt (zona pietonală), la acesta urmând să participe aproximativ 40 de producători agricoli şi meşteşugari din judeţele Moldovei şi nu numai, care vor prezenta şi comercializa produse tradiţionale şi ţărăneşti de sezon. 
   Ideea organizării acestui târg de Paști pentru ieşeni a apărut în urma întâlnirilor cu producătorii agricoli din judeţ. Interesul consumatorilor pentru astfel de alimente tradiţionale este în creştere, iar potenţialul judeţului este semnificativ. Această inițiativă aparţine chiar producătorilor agricoli cu care m-am întâlnit încă de anul trecut şi are drept scop principal sprijinirea acestora şi a meşteşugarilor pentru valorificarea produselor agro- și nonalimentare. Aşteptăm ca numărul ieşenilor care îşi vor face aprovizionarea pentru masa de sărbători să fie cât mai mare, mai ales că prețurile vor fi accesibile tuturor. Sper că vor aprecia produsele tradiţionale care se vor comercializa la acest eveniment. Astfel de târguri organizate în perioada sărbătorilor de Paşti şi Crăciun vor deveni o tradiţie, la fel ca și în marile oraşe europene. 
   Totodată, până pe 28 aprilie, în parcarea din fața Mănăstirii Golia, Asociația Centrul de Promovare Turistică Iași (înființată prin intermediul proiectului de reabilitare și dezvoltare turistică a Ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia) va organiza cea de-a treia ediție a Târgului De Paște de la Golia. 
   În cele 13 corturi ale Asociației se vor vinde produse alimentare (miere, magiun, compot, zacuscă, dulceață, produse pascale – carne, brânză, cozonac, pască) și produse hand-made (ouă îndondeiate și ouă cu mărgele). Până în prezent au confirmat participarea 22 de comercianți, dar numărul lor va crește (înscrierea continuă).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu