luni, 8 aprilie 2013

Trecator prin anotimpuri



Arta plastica contemporana romaneasca


Florin Ferendino


Muzeul de Arta, Constanta


28 martie 2013




   O expoziţie specială de pictură, de înaltă ţinută artistică, rodul a doi ani de studiu, schiţe şi lucru în faţa şevaletului, semnată de Florin Ferendino, aşteaptă să fie vizitată la Muzeul de Artă de cei care încă nu i-au admirat coloritul surprinzător. 
   Expoziţia Trecător prin anotimpuri pune în valoare vocaţia de peisagist a pictorului dobrogean, gata oricând să imortalizeze frumuseţile naturii.

   Florin Ferendino nu "copiază” frumuseţea naturii, însă îi imortalizează pe pânze cele mai frumoase culori şi structuri. "Înarmat” cu caietul de schiţe şi cu aparatul de fotografiat, artistul caută să surprindă elementele din natură care să îl inspire în realizarea următoarelor compoziţii.
  "A face un peisaj nu presupune a realiza o copie a realităţii, ci a face o compunere. Îmi face mare plăcere să călătoresc în fiecare anotimp. Chiar şi ieri, am fost pe dealuri să realizez nişte schiţe după copaci înfloriţi”, a spus profesorul de desen de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, Florin Ferendino.
   Dintre cele 94 de creaţii care alcătuiesc cea de-a IX-a expoziţie personală a lui Florin Ferendino, 91 au fost realizate în ultimii doi ani, exact răstimpul care s-a scurs de la expoziţia precedentă, Petrecerea anotimpului. Celelalte trei sunt mai... vechi, însă nu au fost expuse niciodată. 
***telegrafonline.ro (text)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu