marți, 9 aprilie 2013

Agentia de Stiri Bune


Cinematograful Favorit va deveni 

Centrul Cultural European Favorit


Bucuresti






   După lungi eforturi depuse de grupul Iniţiativa Favorit, Primăria Sectorului 6 a Capitalei a hotărât ca o sumă importantă de bani să fie folosită pentru restaurarea Cinematografului Favorit.   
   În şedinţa de ieri (8 aprilie), reprezentanţii Primăriei au aprobat bugetul care urmează să fie direcţionat către reconstrucţia şi extinderea cinematografului. Astfel, autoritatea locală a alocat suma de 11.054.000 de lei, adică aproximativ 2,6 milioane de euro. 
   Cei din grupul Iniţiativa Favorit spun că vor continua să monitorizeze felul în care vor decurge lucrările de restaurare şi speră ca cinematograful să se transforme în Centru Cultural. 
   Planurile administraţiei locale pentru Cinematograful Favorit arată că peste doi ani acesta va fi o o premieră din punct de vedere tehnologic. Săli de cinema, de spectacole, cafenele, restaurante şi pereţi mişcători fac parte din proiectul noului centru cultural european. Grupul Iniţiativa Favorit consideră că proiectul este lipsit de beneficii pentru locuitorii de vârsta a treia. 
   Proiectantul Centrului Cultural European Favorit, Radu Teacă, a declarat, în cadrul unei întâlniri care a avut loc vara trecută, la sediul Primăriei Sectorului 6, că acesta va fi o construcţie ultramodernă, chiar dacă se bazează pe vechea construcţie. "Prin acest proiect nu am vrut să le oferim oamenilor doar o terasă de bitum, încercăm să le oferim o structură care poate fi privită din toate părţile. Toate spaţiile intermediare sunt în directă legătură cu spaţiile din faţă, o multifuncţionalitate a sălilor este absolut necesară”. 
    Pentru realizarea activităţilor propuse, Centrul Cultural European Favorit va colabora cu instituţii de specialitate, organizaţii non-guvernamentale, persoane juridice şi fizice. Activitatea cultural-artistică va fi susţinută prin colaborări cu artişti profesionişti sau neprofesionişti, cu organizaţii, instituţii cultural, unitîţi de învăţământ şi va consta, printre altele, în stagiuni de deatru pentru copii şi adulţi, spectacole-lectură, spectacole de divertisment, lansări de carte, expoziţii, organizarea de work-shop-uri, ateliere, seminarii, conferinţe, organizarea de cluburi sau cercuri artistice, participări în festivaluri de teatru, întâlniri între artişti consacraţi şi tineri, sprijinirea companiilor independente de teatru. 
   "Este unul dintre proiectele principale ale mandatului meu. Va deveni în doi ani un reper cultural al sectorului. Şi tinereţea mea se leagă de acest cinematograf, şi eu mergeam acolo”, a declarat Rareş Mănescu. 
   Reabilitarea cinematografului va costa aproximativ 8,2 milioane de euro. În perioada sa de glorie, Cinematograful Favorit avea 944 de locuri şi era unul dintre concurenţii Cinematografului Patria.
***adevarul.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu