luni, 25 martie 2013

Doina, doina, cantec dulce....



Muzeul Olteniei


Patrimoniul imaterial al popoarelor francofone


Craiova


26 martie 2013





   Secţia de etnografie a Muzeului Olteniei din Craiova va fi miercuri, 26 martie 2013, ora 1330, gazdă a derulării proiectului cultural intitulat Patrimoniul imaterial al popoarelor francofone – tradiţii şi obiceiuri de primăvară : Doină, doină, cântec dulce…/Le patrimoine immatériel des peuples francophones – traditions et coutumes de printemps : Doïna, doïna, douce chanson… , dedicat aniversării a 20 de ani de când România a devenit membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF). 
   La eveniment vor participa Liceul Tehnologic Transporturi C.F. Craiova, Colegiul Naţional  Ştefan Velovan Craiova, în colaborare cu Primăria Calafat şi Ansamblul folcoric Rozele Calafatului. Proiectul va fi susţinut de către Consiliul Judeţean Dolj şi se va desfăşura în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.
   Ne vor onora cu prezenţa şi reprezentanţi din partea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei/Organisation Internationale de la francophonie, precum şi de la organizaţia România în Francofonie/Roumanie dans la Francophonie.
   Proiectul are ca scop promovarea şi valorizarea folclorului autentic, începând cu folcorul şi tradiţiile populare româneşti, unele încă vii, altele pe cale de dispariţie sau chiar uitate.
   Deoarece interferenţele între folclor şi cultură au fost permanente de-a lungul timpului, am considerat că o cunoaştere empatică a tradiţiilor nu poate decât să ducă la o mai bună înţelegere şi o convieţuire armonioasă, la o îmbogăţire spirituală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu