luni, 25 februarie 2013

Asociatia Culturala Lanto Arte


Serate Muzicale


Biserica Lutherana, Bucuresti


1 martie 2013





Deschiderea stagiunii „Serate Muzicale în Biserica Lutherană”


Comunicat de presă

    Asociația Culturală Lanto Arte vă invită pe data de 1 martie 2013, ora 19:00, la concertul de deschidere a stagiunii Serate Muzicale în Biserica Lutherană. Până pe 28 iunie vă dăm întâlnire la concertele Lanto Arte în care vor performa tineri instrumentiști alături de dirijori și soliști de renume.
   În debutul stagiunii vom asculta Camerata Lanto Arte aflată sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare avându-l ca invitat pe violoncelistul Răzvan Suma.
   Ansamblul este format din tineri muzicieni care s-au reunit din proprie inițiativă într-o formulă denumită Camerata Isedici. Cu o dorință admirabilă de a se perfecţiona şi de a face muzică la cel mai înalt nivel profesional, aceştia şi-au dovedit foarte repede capacitatea de a cânta şi a se pregăti într-un ansamblu aflat sub egida Lanto Arte.
   Repertoriul a fost atent selecționat, în dorința de a îndeplini unul dintre obiectivele principale al Asociației Culturale Lanto Arte, acela de a atrage un public cât mai numeros la concerte de muzică clasică.
   În primul concert al stagiunii vom audia lucrări din perioada barocă până la cea a secolului XX. Serata muzicală va debuta cu partea a IV-a din Simple Symphony op.4, de B. Britten.
   Violoncelistul Răzvan Suma, unul dintre cei mai indragiti si activi tineri muzicieni români, va fi acompaniat de Camerata Lanto Arte în lucrări precum Concertul pentru violoncel și orchestră în Re Major, RV 398 de A. Vivaldi, Elegie pentru violoncel și orchestră op. 24 de G. Fauré și Rondo pentru violoncel și orchestră op. 94 de A. Dvořák. Programul va fi completat de Tempo di valse din Serenada pentru coarde op. 48 de P.I. Ceaikovski.
   Tiberiu Soare face parte din tânăra generație de dirijori și este unul dintre cei mai apreciați muzicieni din România. Din 2005 este dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, iar din vara anului 2012 ocupă aceeași poziție la Orchestra Naţională Radio. Tiberiu Soare susține o bogată activitate și pe plan internațional colaborând cu artiști români de renume precum soprana Angela Gheorghiu sau aflându-se la pupitrul London Philharmonic Orchestra.
   Lanto Arte îşi dorește ca prin intermediul concertelor organizate să reprezinte o apariţie valoroasă în peisajul muzical românesc, iar dedicaţia şi entuziasmul muzicienilor sa atragă un număr cât mai mare de oameni către muzica clasică şi către sălile de concert.
   Cu promisiunea unui concert de excepție, Camerata Lanto Arte vă așteaptă cu drag !
   Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și la Casa de Bilete a Sălii Radio.
   Asociaţia Culturală Lanto Arte: s
tr. Benjamin Franklin nr. 7 et. 1 - Sector 1 – Bucuresti







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu