joi, 28 februarie 2013

Arta plastica contemporana romaneasca


Sergiu Grapa, Virgil Susnea


Expozitie de grafica


Cafepedia, Bucuresti


4 martie - 7 aprilie 2013







   Cafepedia va gazdui in perioada 4 martie – 7 aprilie expozitia de grafica semnata de Sergiu Grapa si Virgil Susnea. In cadrul expozitei vor fi prezentate 20 de lucrari de grafica. Intrarea este libera.
   Lumea pe care graficianul Sergiu Grapa o infatiseaza in lucrarile sale este suprarealista, un univers in care imaginarul si fantasticul se imbina cu grotescul, dând nastere unor scene onirice, mutilate de diversele metamorfoze ale naturii umane. Tematicile sunt variate si interpretabile, lasând posibilitatea privitorului sa contribuie cu propria filosofie si perceptie.
  In schimb, lucrarile lui Virgil Susnea infatiseaza personaje feminine care razbat indiferent de vicisitudinie lumii din jurul lor. Desenatorul foloseste diferite combinatii intre puncte si linii pentru a materializa cât mai bine atmosfera apasatoare in care personajele sunt blocate.
  Sergiu Grapa a absolvit in 1999 cursurile Facultatii de Arte Plastice din cadrul Universitatii de Arte George Enescu, Iasi. Artistul a avut cateva expozitii personale la  Iasi – Palatul Culturii, Grand Hotel Traian, Casa Studenteasca, Suceava – Muzeul National al Bucovinei, Gura Humorului – Muzeul Satului, Târgu-Jiu (Muzeul Gorjului), Craiova (Muzeul de Arta), dar si numeroase participari la expozitii de grup. De asemenea, a obtinut numeroase premii pentru grafica sf. si satira.
   Virgil Susnea a absolvit in 2006 Facultatea de Arte Decorative si Design, Sectia Arta Murala, din cadrul Universitatii Nationala de Arta, Bucuresti. A lucrat pentru firme de publicitate ca Art Director, iar momentan colaboreaza cu mai multe firme cunoscute de advertising. S–a specializat pe storyboard si ilustratii utilizând programe de grafica 2D, dar si tehnici traditionale. A avut si câteva aparitii in mai multe numere din revista Comics.
   Pentru a vedea mai multe din lucrarile si stilul pe care il abordeaza artistii, accesati comyxstuff.blogspot.ro si sergiugrapa.wix.com/artgallery sau pagina de facecebook www.facebook.com/comyxstuff?ref=ts&fref=ts.
***modernism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu