vineri, 11 ianuarie 2013

Arta plastica contemporana romaneasca


Viorel Coman


Expozitia de pictura: Aventuri intr-un oras mic


Cafe Text, Timisoara


17 ianuarie 2013





    După pauza de sărbători, Biblioteca Judeţeană Timiş reia ciclul evenimentelor de la Café Text (Bastion Theresia, corp A). 
    Seria de cenacluri, expoziţii şi dezbateri din 2013 începe cu Aventuri într-un oraş mic, picturi de Viorel Coman. Vernisajul expoziţiei, realizat de scriitorul şi omul de televiziune Robert Şerban, are loc joi, 17 ianuarie, la ora 18.00. 
    Viorel Coman, născut în Buziaş, este membru de onoare al Asociaţiei Romul Ladea. În 2008 a primit, în cadrul asociaţiei, premiul pentru cea mai bună lucrare a anului. Artistul are la activ şapte expoziţii personale şi cinci colective. După 1989, pictorul Viorel Coman este singurul invitat "din afară” la Saloanele anuale ale pictorilor timişoreni, iar în 1997 apare cu lucrări în albumul Peisaje timişene, album de rezonanţă internaţională. 
    Café Text este un spaţiu care beneficiază de o scenografie deosebită, oferind moduri inedite de a expune (şevalete, portative etc.) şi abordări noi în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a manifestărilor: vernisaje, cursuri, cenacluri, dezbateri. Astfel, publicul este atras, prin metode reinventate, la manifestările organizate de Biblioteca Judeţeană Timiş.
***ziuadevest.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu