duminică, 16 decembrie 2012

Tinere palete ale Mangaliei



Arta plastica contemporana romaneasca


Karl Robert Perko


Primarie, Mangalia


15 decembrie 2012




   Sâmbătă, 15 decembrie 2012, a avut loc la Primăria Mangalia vernisajul unui eveniment expoziţional special, cu peste 100 de lucrări de grafică şi pictură. Organizată sub titulatura Tinere palete ale Mangaliei, de catre Academia de desen a cunoscutului artist plastic Karl Robert Perko, manifestarea culturală s-a bucurat de participarea poetei Emilia Dabu, a unor reprezentanţi ai municipalităţii, consilieri locali, oameni de cultură din oraş, oficialităţi de la nivel local.
   Expoziţia cuprinde lucrări de realizate de circa 20 de elevi participanţi. Tinerii artişti, elevi ai şcolilor din Mangalia şi localităţile învecinate, îndrumaţi de Karl Robert Perko, au abordat cu succes tehnici de desen şi pictură: cărbune, tuş sepia, pastel, ulei, creion, acuarelă şi anatomie artistică. Primăria Mangalia a oferit micilor talente locale diplome de excelenţă şi diverse cadouri.
   Academia de desen a fost înfiinţată în anul 2008 ca o expresie a cultului pentru frumos şi artă, materializat în numeroase expoziţii ale elevilor din Mangalia. "Toţi copiii mei sunt talentaţi, la fiecare dintre ei încerc să descopăr forma de caracter, pe care să o exprime în artă. Tinerii noştri ar trebui să exploreze cultura în România, să dăm valoare ţării în care trăim. Sperăm că, în curând, vom avea în Mangalia o Galerie de Artă, unde talentele noastre locale îşi vor putea expune lucrările", a precizat artistul plastic Karl Robert Perko. Acesta, originar din Arad, este absolvent al Universităţii de Arte Frumoase, din Germania - secţia pictură şi grafică şi a participat la numeroase expoziţii din ţară şi străinătate.
***telegrafonline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu