luni, 29 octombrie 2012

Propagarea valorilor vinurilor



Raliul VIP al podgoriilor


prima editie, 9 - 11 noiembrie 2012






    Prima ediţie a unui eveniment de excepţie, ce se doreşte a fi un instrument eficient de promovare a (oeno)turismului românesc, a vinurilor şi viticultorilor, precum şi incurajarea conducerii preventive pe drumurile publice, a respectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie, pentru siguranta noastra, a tuturor, se va desfăşura în perioada 9--11 noiembrie 2012. 
    Incepând cu anul viitor, prin patru ediţii anuale, vor fi vizitate şi celelalte zone viticole din România şi nu numai.

Traseu şi desfăşurător. 

   RALIUL porneşte din Bucureşti şi după ce va trece pe la circa 20 de crame (de notorietate sau în curs de afirmare) din Dealul Mare, Vrancea şi Cotnari, după trei zile va ajunge din nou în capitală. 
   La RALIU vor participa câte doi concurenţi de maşină, un conducător şi un copilot. Pentru orientare, concurenţii se vor folosi de un itinerariu tipărit, pus la dispoziţie de către organizatori, pentru a ajunge la cramele participante la acţiune, precum şi la punctele de control. Abaterea de la itinerariul stabilit, netrecerea prin punctele de control precum şi viteza prea mică sau prea mare vor fi sancţionate cu puncte minus de către arbitrii concursului. 
   Se pot acumula puncte şi la probele de abilitate şi perspicacitate pe parcursul RALIULUI: aruncare la ţintă, tragerea cu arcul, concurs de rostogolit butoaie, căratul în roabă al partenerului, completarea unor teste pe tema vinului, etc., urmând ca totalul punctelor acumulate să decidă clasamentul, în urma căruia vor fi premiaţi concurenţii după sosire, la Gala Laureaţilor de la Bucureşti.

Concurenţii. 

     Concurenţii, persoane publice, artişti, oameni de afaceri, sportivi, ziarişti, entuziaşti ai vinului, prin parcurgerea a cca 1000 km, vor face un mare serviciu României. Prin intermediul mass media, aceştia vor promova vinurile româneşti, locurile vizitate din itinerariu, precum şi spiritul întreprinzător al românului. La sfârşitul RALIULUI, fiecare concurent va fi posesorul unei frumoase colecţii de vinuri din cramele vizitate.

Obiective. 

    Propagarea valorilor vinului şi ale gastronomiei, a potenţialului turistic, protecţia mediului; Siguranţa şi cultura circulaţiei, a circulaţiei în spiritul legii, fără accidente (pentru acest ultim aspect va exista controlul vitezei şi proba alcootest); Socializarea intre membrii echipajelor, jurnalisti, podgoreni; Organizarea unui eveniment cultural şi de entertainment care să devină atractiv pentru public si mass media; Atragerea personalităţilor, jurnaliştilor, oamenilor de cultură; Angrenarea unor instituţii ale statului, ale administraţiei, precum şi a unor societăţi private, pentru impunerea acestei manifestări.
    RALIUL VIP îşi propune să devină factor important de susţinere a proiectelor sociale, economice şi culturale ale zonelor viticole din Romania. 

O invitaţie la viaţă sănătoasă: 

VINURI nobile, GASTRONOMIE autentică, TURISM civilizat, 
ATITUDINE responsabilă la volan! 

Pentru înscrieri şi detalii accesaţi: www.raliulpodgoriilor.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu