miercuri, 15 august 2012

Sarbatorile Argesului si Muscelului



Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti


Expozitia de pictura internationala


Nunta traditionala din tara mea


17 august 2012





     Vineri, 17 august 2012, ora 11:00, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură internaţională Nunta tradiţională din ţara mea, editia a II-a.
     Proiectul a fost iniţiat de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, în colaborare cu pictoriţa Elena Sto
ica, coordonatoarea cercului de pictură Culoare şi vis din Corbeni – Argeş şi a constat în organizarea unui concurs internaţional de pictură. Evenimentul face parte din suita manifestărilor cultural – artistice şi ştiinţifice din cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muşcelului, organizate de Consiliul Judeţean Argeş. 
    În acest an au intrat în concurs aproximativ 800 de picturi din 9 ţări: Bulgaria, Federaţia Rusă, Polonia, Turcia, Iran, Emiratele Arabe Unite, Ucraina şi România. După preselecţie, au rămas, în competiţie, 100 de autori, din cadrul cărora juriul a selectat, pe categorii de vârstă, 70 de premii şi menţiuni ce se vor acorda într-un cadru festiv micilor pictori.
    Concursul internaţional de pictură cu tematică etnografică va deveni o manifestare constantă a muzeului de la Goleşti, generând noi ediţii anuale cu teme complementare din care se vor constitui colecţiile de pictură ale Galeriei de Artă Tânără de la Goleşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu