vineri, 17 ianuarie 2020

Frați de arme, peste Milcov




Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I 


București


24 ianuarie 2020




    Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, vineri, 24 Ianuarie 2020, între orele 10:00-14:00, la Muzeul Militar National Regele Ferdinand I va avea loc o manifestare istorico-militară având drept motto: Frați de arme, peste Milcov.
    La acest eveniment participă asociațiile de reconstituire istorică care abordează epoca domniei lui Alexandru Ioan Cuza.
    În speranța că starea vremii o va permite, activitatea se va desfășura în curtea muzeului și va consta într-o festivitate de deschidere, în prezența grupurilor de reconstituire istorică, urmată de ceremonia depunerii unei coroane de flori la busturile domnitorului Alexandru Ioan Cuza și al prim-ministrului Mihail Kogălniceanu (ora 10:00), urmată de vernisarea unei expoziții temporare dedicate reformelor militare din Epoca Unirii, organizată în holul de onoare al muzeului. În afara acestor momente, grupurile de reconstituire istorică vor efectua în curtea muzeului prezentări de uniforme și echipament militar de epocă, demonstrații de instrucție de front și tactică, în conformitate cu regulamentele militare ale acelei perioade.
    Dacă vremea va fi nefavorabilă, activitățile se vor desfășura în interiorul muzeului, într-o formă restrânsă. Accesul este gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu