miercuri, 3 octombrie 2018

Rezidenți în Casa Visurilor




Lansare de carte 


Radu Aldulescu 


Muzeul Național al Literaturii Române, București 


11 octombrie 2018




   Radu Aldulescu vă invită (între orele 19:00 - 22:00) la evenimentul de lansare a romanului Rezidenți în Casa Visurilor la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8)
   Romanul a apărut în luna mai a acestui an la editura Hyperliteratura coordonată de Andrei Ruse, ce va fi prezent la lansare și va vorbi despre salutara inițiativă a crowfounding-ului pentru romanul românesc contemporan.
Evenimentul va fi moderat de criticul literar Bianca Cernat.
   În cadrul întâlnirii, va avea loc spectacolul-medalion Argentina în Casa Visurilor în interpretarea actriței Patricia Ionescu, regia fiind semnată de Alina Hiristea.
   "Prin Rezidenți în Casa Visurilor, Radu Aldulescu a ajuns, iată, la al zecelea roman. Al zecelea dintr-o operă coerentă, legată nu doar prin teme şi stil, ci și prin viziunea care o hrănește: lumea cărților sale este una în care răul nu se lasă îndulcit, în care frumusețea este întîmplătoare și oricum neputincioasă, în care umanitatea se definește și mai ales se verifică prin zonele sale limitrofe, în fine, o lume din care nu se poate evada (...) Ca puțini alți scriitori români, Radu Aldulescu știe ce e răul, îl privește în față, fără să se teamă și fără să se înduioșeze, fără să-l reducă la clișeu și fără să menajeze sensibilitatea cititorului.”
(Bogdan Crețu, Romanul-sinteză al unui mare prozator - Observator cultural)
    "Romanele lui Radu Aldulescu scormonesc prin ungherele cele mai sumbre ale abjecției omenești. Prozatorul posedă știința de a configura o umanitate colcăitoare, supusă pulsiunilor instinctuale, care seamănă cu un muzeu al tumorilor sufletești.” (Octavian Soviany)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu