luni, 24 martie 2014

Pe simezele iesene




Arta plastica contemporana romaneasca


Veronica Iftodii, Gheorghe Lisita


Galeria Grand Hotel Traian, Iasi


1 - 30 aprilie 2014




   Marți, 1 aprilie 2014, Galeria de Artă Grand Hotel Traian din Iași invită publicul larg la vernisajul expoziției de pictură și desen a artiștilor plastici basarabeni Veronica Iftodii și Gheorghe Lisița.
   Expoziția va adduce în fața publicului tablouri cu tematici diverse: portret, nud, natură statică, peisaje și compoziție figurativă. Lucrările sunt efectuate de artiști în tehnică de ulei pe pânză și acuarelă-pastel pe hârtie.
   Gheorghe Lisița (n. 1982) și Veronica Iftodii (n. 1985) sunt absolvenți aiAcademiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Începând cu anul 2010 Gheorghe Lisița este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din R. Moldova, iar Veronica Iftodii este membru stagiar.
    Pe parcursul anilor cei doi artiști plastici au în palmares mai multe expoziții personale și de grup atât în țară cât și peste hotare, în țări cum ar fi: Polonia, Suedia, Turcia, România. Colecții private: R. Moldova, România, FederațiaRusă, Ucraina, Franța, Italia, SUA, Malta, Polonia, Portugalia, Regatul Unit la MariiBritaniișiIrlandei de Nord, Spania, Suedia, Turcia, Armenia, Azerbaidjan.
    Cea mai recenta expoziție a artiștilor plastici desfășurată în Româniaa avut loc la Palatul Parlamentului, București, Saloanele ConstantinBrâncuși în noiembrie 2012.

Expoziția de pictură și desen va fi deschisă înperioada 1-30 aprilie 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu