joi, 11 iulie 2013

Lirica nipona





Festivalul International de Haiku


Constanta


editia a VII-a, 7 - 11 august 2013




Festival Internaţional de Haiku, în august

Preşedintele Societăţii de Haiku Constanţa, Laura Văceanu.

  Ediţia 2013 a Festivalului Internaţional de Haiku va aduce la Constanţa, în perioada 7-11 august, peste 20 de specialişti în lirica niponă, din Bulgaria, Canada, Franţa, India, Ungaria. Acestora li se vor alătura alţi 40 de susţinători ai fenomenului haiku din România: scriitori, profesori, editori şi redactori de reviste, pictori, muzicieni, elevi şi studenţi.
  Cea de-a VII-a ediţie a festivalului va avea ca temă Haiku-ul în contemporaneitate, în România şi în lume şi va fi găzduită de Universitatea Ovidius şi de Biblioteca Judeţeană Constanţa. 
  În programul evenimentului internaţional sunt incluse prezentări şi expoziţii de carte, expoziţii de haiga şi de foto-haiku, recital în lectura autorilor, moment muzical canto clasic, dezbateri. Nu vor lipsi atelierele de creaţie: haiku, tensaku şi haiga.
  Oaspeţii de peste hotare, dar şi cei din ţară, vor efectua vizite la Muzeul de Artă şi Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa. Totodată, ei vor beneficia de o excursie pe litoralul românesc, incluzând Mangalia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa.
  Evenimentul este organizat de Societatea Română de Haiku din Bucureşti, împreună cu Societatea de Haiku şi Asociaţia Sakuranbo din Constanţa.
***telegrafonline.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu